"להגביר הפיקוח על מוהלים בישראל"
מה ידוע לנו על כשירותם של האוחזים בסכין וחותכים ביקר לנו מכל? מעט מאוד. התנועה לחופש המידע עתרה לבית המשפט המנהלי בירושלים בבקשה שיורה למשרד הבריאות ולרבנות הראשית לישראל להעביר לידיה את שמות המוהלים שהיו מעורבים בבריתות שהובילו לסיבוכים רפואיים ולאשפוז של התינוק בבית חולים .
התנועה נאלצה לעתור לבית המשפט לאחר שמשרד הבריאות סירב לפניות חוזרות ונשנות לספק את המידע על בריתות מילה שהובילו לסיבוכים רפואיים ואשפוז, בטענה שאיסוף המידע כרוך ב"השקעת זמן בלתי סבירה". עוד נטען כי המוהלים אינם מצויים תחת אחריותו של משרד הבריאות, אלא בתחום אחריותה של הרבנות הראשית .
עורכת הדין עידית קירזון הגישה את העתירה בשם התנועה .
בעתירתה טענה התנועה כי למרות שחלה על בתי החולים חובה לדווח על כל מקרה שבו נדרש טיפול רפואי ליילוד לאחר ביצוע ברית מילה, בתי החולים הכלליים אינם מקפידים בדרך כלל על מילוי חובה זו, ולפיכך הפיקוח על התחום נותר פרוץ .
כן נאמר בעתירה כי הפיקוח על מוהלים בישראל אינו מוסדר בחקיקה, וכי למעשה אין צורך בכל היתר רשמי בכדי לעסוק בתחום. יתרה מזאת, לא קיימת כרגע כל סמכות חוקית בישראל המופקדת על פיקוח על המוהלים.
לדברי התנועה, "על אף המספר העצום של בריתות המילה, ועל אף הדיווחים על עשרות מקרים של סיבוכים רפואיים בעקבות בריתות המתקיימות בארץ, משרד הבריאות אינו מקיים למיטב ידיעת העותרת איסוף נתונים מסודר בנושא, מעבר לדיווחים בנושא עתירה זו".
לחיזוק טענותיה ציטטה התנועה מחקר שנערך בארבעה בתי חולים בישראל במהלך 2001, ואשר תיעד את כל המקרים שבהם תינוקות נזקקו לאשפוז בשל ברית מילה שלא עלתה יפה. המחקר מצא כי מתוך 66 תינוקות שנזקקו לניתוח, 76% עברו את ברית המילה אצל מוהל ו-15% אצל רופא מנתח (לא ניתן היה לאסוף מידע לגבי המקרים הנותרים).
פורסם תחת: חדשות
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 23 באפריל 2025חשפנו: עלויות הטקס הממלכתי לציון טבח ה-7 באוקטובר – 7.5 מיליון שקל
- 9 באפריל 2025ההסכם המושחר של תוכנית הבנייה מסביב לבית החולים הדסה
- 9 באפריל 2025רגב הבטיחה עמדת שירות בנתב"ג למילואימניקים. בדקנו אם היא קיימה
- 8 באפריל 2025מידע שחשפנו: פירוט החובות וההלוואות של המפלגות
- 7 באפריל 2025למשרד הבריאות אין נתונים עדכניים על היקף ההתאבדויות בישראל