תקנות חופש מידע חדשות: רשויות יפרסמו את כל המידע שבידן על מפגעים סביבתיים בזמן אמת
מהשנה הבאה יוכל הציבור הישראלי לקבל מידע מקיף על המפגעים הסביבתיים להם הוא חשוף, אפילו בלי לבקש. זאת, לאחר שוועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת, בראשות ח"כ אופיר פינס (עבודה), אישרה תקנות במסגרת חוק חופש המידע המחייבות רשויות ציבוריות לפרסם בפומבי מידע סביבתי.
על פי התקנות החדשות, שהוגשו בשם השר להגנת הסביבה גדעון עזרא, גופים כמו רשויות מקומיות וחברות ממשלתיות יפרסמו באתרי אינטרנט ובמשרדיהם מידע בתחומים כמו רעש, זיהום אויר, זיהום מים, פסולת וקרינה. המידע כולל את המיקום ומקור המפגע, סוג הזיהום או המפגע, ריכוזו ובאיזו מידה הוא חורג מהמותר. על הרשויות לפרסם את המידע תוך שלושה חודשים מרגע שהגיע אליהן, וזאת למשך שנה לפחות באתר האינטרנט ושבע שנים במשרדיהן.
התקנות יחולו על חלק מהרשויות בתוך שנה ועל השאר בעוד שלוש שנים. עם זאת, פינס הגדיר את התקנות כחסרות מאחר שלא נקבעה בהן סנקציה כלפי רשות שלא תמסור מידע. "אי-אפשר למסוך רק על הרצון הטוב של הרשויות. צריך שתהיה סנקציה ברורה למי שלא מפרסם מידע", אמר ח"כ פינס והוסיף כי יפעל בכנסת הבאה לשינוי חוק חופש המידע כך שהוא יאפשר הטלת סנקציות כאלה. עוד אמר ח"כ פינס כי "יש חשש שמרוב עצים לא נראה את היער, צריך לוודא שהמידע יהיה גם נגיש וגם סדור".
"התקנות הללו מאפשרות קודם לכל להשיג מידע בקלות רבה יותר", אמר ח"כ דב חנין (חד"ש), מיוזמי התקנות. "עד היום אפשר היה לקבל את המידע רק לאחר פנייה בכתב ותשלום אגרה ומעטים עשו זאת. כמו כן, התקנות יחייבו רשויות להעביר מידע רב שמועבר אליהן ממפעלים בבעלות פרטית. שקיפות המידע תשפיע על מפעלים אלה לשפר את תיפקודם".
פורסם תחת: חדשות
חדשות אחרונות
- 25 במרץ 2025נתונים שחשפנו – ציוני בחינות הבגרות של בתי הספר בישראל ל-2022-2023
- 16 במרץ 2025חשיפה: המשטרה מוציאה מיליוני שקלים על כיתור מפגינים
- 12 במרץ 2025המדינה מימנה לחברי הכנסת הוצאת משפט בסך 250 אלף שקל
- 5 במרץ 2025מידע שקיבלנו: יו"ר הכנסת אמיר אוחנה שילם 128 אלף שקל לכותבי נאומים
- 4 במרץ 2025דוחות משטרת התנועה נחשפים: אלה העבירות שהיא אוכפת