דילוג לתוכן העמוד

התנועה לחופש המידע: לחשוף את מסמכי מכירת הקרקע של תעשיות אלקטרוכימיות לדלק

מהלך אזרחי ראשון בעקבות חשיפת העסקה לרכישת הקרקע במפעל "תעשיות אלקטרוכימיות" בעכו: עמותות אזרחים למען הסביבה בגליל, אדם טבע ודין והתנועה לחופש המידע, פנו השבוע לכונס הנכסים הרשמי (הכנ"ר) בבקשה דחופה לפרסם את מסמכי מכירת הקרקע. זאת, בעקבות הודאת קבוצת דלק כי היא עומדת מאחורי רכישתה, ככל הנראה כדי למקם בה מתקן לקליטת גז טבעי שיוזרם לחוף בצנרת מהמאגרים התת-ימיים.

לטענת הארגונים, "הפרסומים הותירו את תושבי האזור מבולבלים, זאת מאחר שכל המהלכים עד כה היו חשאיים, שאין מחלוקת על כך שלעסקה זו יש השפעה ישירה על כל תושבי האזור, ומן הראוי היה לפרסם את הנתונים באופן רשמי בידי כונס הנכסים הרשמי".

הארגונים דורשים לפרסם את ההסכם שנחתם בין מנהלי הפירוק של המפעל, רו"ח גבי טרבלסי ועו"ד צוריאל לביא, לבין רוכשת הקרקע, חברת קונטק מדיקל ויז'ן, וכן את מסמכי המכרז שניהלו המפרקים למכירת הקרקע.

כפי שנחשף ב-TheMarker, החברה הרוכשת מוחזקת בידי יו"ר החברה הממשלתית חוצה ישראל עד לאחרונה, עו"ד נחמה סנה, שכיהנה בעבר כיו"ר נתיבי גז (נתג"ז). בתום משא ומתן מהיר שניהלה מול מנהלי הפירוק של המפעל, שילמה סנה במזומן 43 מיליון שקל תמורת הקרקע והסכימה ליטול על עצמה התחייבויות בסך 71 מיליון שקל נוספים. את הסיבה להתעניינות זקפו בשוק הנדל"ן לעובדה כי בשטח המפעל קיים מפרצון שבו מקשר ימי ("נמל צף"), המתאים לחיבור צינור גז תת-ימי אל החוף. למרות נתוני החברה התמוהים, העדיפו מפרקי תעשיות אלקטרוכימיות את הצעת סנה על פני הצעות אחרות שהונחו לפתחם והגישו את העסקה לאישור בית המשפט בהליך מזורז. זאת, מבלי לבצע הליך התמחרות או להזמין הערכת שווי. סנה סירבה להתייחס לנסיבות רכישת הקרקע ולמקורות הכספיים של הרכישה.

בתוך כך, נודע כי בקרב תושבי עכו ויישובי הסביבה ובהם הקיבוצים מסריק ועין המפרץ, מתגבשת בימים אלה התארגנות תושבים נגד המהלך. זאת, במחאה נגד הכוונה לקלוט את הגז הטבעי באתר, בדומה למחאה שנקטו תושבי חוף הכרמל לפני כשנה.

לידיעה בדה מרקר

עזרו לנו להמשיך להילחם על המידע
בואו לעגל לטובה לתנועה
היכנסו עכשיו, זה לוקח דקה, ותרמו לנו את האגורות מהעודף בכל קנייה. קניתם ב-99.90 ₪? תרמתם לנו 10 אגורות. כ-5 שקלים בחודש במצטבר. בשבילנו זה המון. ❤️