חדשות
הצעת חוק לשון הרע תרתיע עיתונאים וגופים חברתיים מלחשוף מידע
תאריך: 11 באוקטובר 2011
ועדת החוקה של הכנסת אישרה להביא לקריאה ראשונה הצעת חוק להגדיל את הפיצוי על הוצאת לשון הרע פי 6 ל-300 אלף שקל, בלי צורך להוכיח נזק. על פי ההצעה, של ח"כ יריב לוין מהליכוד ומאיר שטרית מקדימה, אם יוכיח התובע כי הדברים פורסמו כדי לפגוע בו יהיה שיעור הפיצוי עד 600 אלף שקל. אם לא ניתנה לנפגע אפשרות נאותה להגיב יורשה בית המשפט לפסוק פיצויים של עד 1.5 מיליון שקל. נציגים של כלי התקשורת וארגונים לזכויות האזרח מתריעים שהחוק יפגע אנושות בחופש העיתונות ובזכות הציבור לדעת.
מנכ"לית התנועה לחופש המידע, אלונה וינוגרד, אמרה כי "הצעות החוק להגדלת סכומי הפיצויים בתביעות דיבה פוגעות בסופו של יום במקומות אותם מנסים אנשי חופש המידע להאיר. החוק, במתכונתו המוצעת, ירתיע עיתונאים וגופים חברתיים מלפעול לחשיפת מידע, מהחשש שהדבר יתפרש כהוצאת לשון הרע, כך שפחות מידע יגיע לכל אחד ואחת מאתנו. הצעת החוק מחזירה אותנו למשטר אימים והרתעה, שבו כל אדם או גוף שמבקש לחשוף עוולות – לוקח על עצמו סיכון לא סביר".
עו"ד מיבי מוזר, המייצג את קבוצת הארץ ואת ידיעות אחרונות, אמר בדיון אתמול כי "הצעות החוק ישאירו אותנו עם 120 איש בלבד שיוכלו להגיד מה שהם רוצים – כי יש להם חסינות – אך לעיתונאים לא יהיה חופש ביטוי".
עו"ד תמי רווה, יו"ר חברת החדשות של ערוץ 2, אמרה כי מטרת החוק היא להלך אימים על כלי התקשורת. לדעתה, במשרד המשפטים חוששים שההצעה לא תעמוד במבחן בג"ץ – כיוון שהיא אינה מידתית.
פורסם תחת: חדשות
חדשות אחרונות
- 13 במרץ 2023עתרנו נגד המשטרה – מסרבת לחשוף מידע על מקרי הרצח בלוד
- 12 במרץ 2023טיסות ראשי הממשלה במסוקים משנת 2018
- 6 במרץ 2023המידע שמציג את המדיניות כלפי הפליטים האוקראינים בישראל
- 4 במרץ 2023סקירה משווה – הוצאות ראשי מדינות ונבחרי ציבור
- 4 במרץ 2023התנועה חשפה את נהלי פיזור ההפגנות – האם המשטרה עוברת עליהם?