דילוג לתוכן העמוד

בקשת מידע של התנועה חשפה: 760 דירות של עמידר עומדות ריקות – מחציתן ראויות למגורים

חברת הדיור הציבורי עמידר מחזיקה כיום ב-761 יחידות דיור ריקות ברחבי ישראל, מתוכן 393 בלבד מוגדרות כראויות לאכלוס – כך עולה מנתונים שמסרה לפני כמה ימים חברת עמידר בעקבות פנייה של התנועה לחופש המידע. מהנתונים שסופקו לעמותה עולה כי חלק הארי של הדירות מצויות בפריפריה. כך למשל, בבאר שבע עומדות 61 דירות ריקות, בצפת 29 ובבית שאן 21. בירושלים עומדות 12 דירות ריקות, בלוד 10 ובחיפה 8.

על פי נתוני משרד השיכון, כיום בישראל כ-2,000 משפחות העומדות בקריטריונים לזכאות לדירה במסגרת הדיור הציבורי, אך טרם שוכנו. אותן משפחות נמצאות ברשימות המתנה על פי אזורי מגורים, ולעתים מחכות שנים ארוכות עד לקבלת דירה. מרבית המשפחות הללו מצויות במרכז, שם ישנו היצע דל יותר של דירות פנויות.

בתשובת חברת עמידר לתנועה לחופש המידע הוסבר כי הסיבות העיקריות לאי אכלוסן של הדירות הוא המתנה לפרויקטים של פינוי בינוי; בעיות הנדסיות; דירות המיועדות להריסה שאינן מאוכלסות מחדש; ודירות באזורי פריפריה לא מבוקשים, שזכאים מאזור המרכז מסרבים להגר אליהן.

את הפנייה לעמידר שלחה לפני כחודשיים הסטודנטית הילה שובל מהקליניקה של התנועה לחופש המידע במכללה למנהל בראשון לציון. לדברי מנכ"ל התנועה, אלונה וינוגרד, "בעקבות המחאה החברתית, שעסקה בין היתר במצבו העגום של הדיור הציבורי, החלטנו שיהיה מעניין לפנות לחברות המשכנות בנושא".

מלבד מספר הדירות הריקות, כללה הפנייה בין היתר בקשה למניין מחוסרי הדיור הזכאים שממתינים בתור, מהם הקריטריונים לקביעת מיקום הזכאים בתור, את נהלי הפיקוח על תקינות הדירות המאוכלסות, את רשימת הליקויים הנפוצים ביותר בדירות המאוכלסות ומה משך הזמן הנדרש לתיקונם. במידע שמסר הממונה על יישום חופש המידע בעמידר, בן ציון שם טוב, נכללות תשובות למרבית השאלות, אך בכל הקשור לרשימות הזכאים, טען כי באלה אין עמידר עוסקת, והפנה את השואלים למשרד השיכון.

הנתונים שקיבלנו מעמידר

לכתבה בדה מרקר

עזרו לנו להמשיך להילחם על המידע
בואו לעגל לטובה לתנועה
היכנסו עכשיו, זה לוקח דקה, ותרמו לנו את האגורות מהעודף בכל קנייה. קניתם ב-99.90 ₪? תרמתם לנו 10 אגורות. כ-5 שקלים בחודש במצטבר. בשבילנו זה המון. ❤️