לא רק אנתרקס: פניית התנועה לחופש המידע חשפה רשימה של 22 ניסויים נוספים שצה"ל ערך בחיילים
תאריך: 26 במרץ 2009
בקשה למידע שהגישה התנועה לחופש המידע חשפה את רשימת 23 הניסויים שביצע חייל הרפואה ביותר מ-3,000 חיילים בין השנים 2005-2007. ברשימה שהעביר הצבא לתנועה לפני כשנה נכלל גם דיווח לאקוני על "עומר 2" ניסוי סודי שנועד לפתח חיסון נגד חיידק האנתרקס. בניסוי השתתפו 716 חיילים שלא בידיעתם, ו רבים מהם התלוננו על תופעות לוואי חמורות.
אתמול הורה בג"ץ למדינה לפרסם דו"ח חריף של ההסתדרות הרפואית שמותח ביקורת על התנהלות צה"ל בארגון ובניהול הניסוי בחיילים, ומעלה ספק כבד בדבר הצורך המבצעי והרפואי שבקיומו. הדו"ח מצא שהיו כשלים בניהול הניסוי ובהליכי האישור שלו. עוד נמצא כי יש סימני שאלה על עצם היוזמה לקיום את הניסוי, כאשר בצה"ל ידעו על תופעות הלוואי של החיסון ולא עדכנו בכך את החיילים.
פורסם תחת: חדשות
עזרו לנו להמשיך להילחם על המידע
בואו לעגל לטובה לתנועה
היכנסו עכשיו, זה לוקח דקה, ותרמו לנו את האגורות מהעודף בכל קנייה. קניתם ב-99.90 ₪? תרמתם לנו 10 אגורות. כ-5 שקלים בחודש במצטבר. בשבילנו זה המון. ❤️
חדשות אחרונות
- 17 בספטמבר 2025הנתונים נחשפים: בצה"ל מנסים להחזיר לשירות מילואים עשרות אלפי אזרחים שקיבלו פטור
- 15 בספטמבר 2025מקבלי פטור נפשי משירות בצה"ל – לפי יישובים
- 15 בספטמבר 2025במשרד ראש הממשלה מאשרים: אלי פלדשטיין הועסק אצלנו
- 13 בספטמבר 2025כמה כסף הוציאה עיריית ירושלים על אירועי ספורט? אלה הסכומים
- 5 בספטמבר 2025משרד התחבורה לא עונה – שיא במספר העתירות נגד המשרד על אי מסירת מידע