ביהמ"ש: על המדינה לחשוף את מדיניותה בנוגע להכנסת מזון וסחורות חיוניות לעזה
אורז כן, שומשום וחלבה לא, קפה ותה לפעמים. מהם הקריטריונים לפיהם מחליטה מדינת ישראל אילו מצרכי מזון וסחורות מותר להכניס לעזה? והאם במשרד הביטחון קיים מסמך "קווים אדומים" הקובע מה המינימום התזונתי הנדרש לקיומם של תושבי רצועת עזה, ומכיל טבלאות מפורטות של מספר הגרמים והקלוריות מכל סוג מזון שיש לאפשר לכל תושב הרצועה לצרוך, לפי חלוקת גיל ומין.
בדיון בעתירת חופש מידע שהגישה עמותת גישה הורה בית המשפט המנהלי למדינה להשיב בתוך 30 יום לשאלות אלו, ולמסור את המסמכים הנוגעים למדיניות הכנסת מזון וסחורות חיוניות לעזה.
"המסמך, אשר מעורר דאגה רבה רק מעצם קיומו – החלטתה של מדינת ישראל לקבוע וליישם מדיניות שגוזרת על בני אדם מחיה במינימום תזונתי, אינו נגיש לציבור הרחב", נכתב בהודעה לעיתונות שפירסמה העמותה. במשך חצי שנה התעלם משרד הביטחון מבקשות למידע שהגישה עמותת גישה אודות מדיניות הכנסת מזון וסחורות לעזה. רק בעקבות עתירה שהוגשה בעניין לבית המשפט המנהלי, באמצעות עו"ד תמר פלדמן, השיבה המדינה כי סיפקה למבקשים את כל המסמכים הנדרשים. ואולם בית המשפט סירב לקבל את תשובת המדינה והקציב לה 30 יום להמציא את המסמכים המבוקשים או להשיב מדוע היא מסרבת לספקם.
לנייר עמדה של "גישה" העוסק בערפל סביב הכנסת סחורות לעזה
חדשות אחרונות
- 16 בינואר 2025בעקבות עתירת התנועה נחשף – שיעור ההתחסנות נגד נגיף הפפילומה הוא רק 55%
- 3 בינואר 2025התנועה חושפת: אלה שיעורי ההתחסנות ביישובים קטנים בישראל
- 30 בדצמבר 2024התנועה חושפת: חובות המפלגות למדינה מגיעים ל-137 מיליון שקל
- 30 בדצמבר 2024מה נתניהו מסתיר מהציבור על מצבו הבריאותי
- 26 בדצמבר 2024ניצחנו – בית המשפט הורה למשרד החינוך לפרסם את תוכניות גפ"ן בחתך בית ספרי