רשימת שיאני השכר במערכת המשפט נחשפת
אחרי שמונה חודשי המתנה – יותר מכפליים מהזמן שמתיר החוק – שקיבלנו מהנהלת בתי המשפט את רשימת שיאני השכר במערכת המשפט, וכן את רשימת השופטים הכי הרבה בישראל.
בין שאני השכר נכללים עובדי מנהלה ומזכירות ראשית המרוויחים בין 33 ל-46 אלף שקלים בחודש.
חשיפת המידע הוא חלק ממהלך שמובילה התנועה לפרסום שכרם של עובדי מדינה שאינם כלולים בדו"ח שמפרסם הממונה על השכר במשרד האוצר. בדו"ח הוצאות השכר במשרדי הממשלה לא נכללות שלוש קבוצות של עובדי מדינה: עובדי משכן הכנסת, עובדי משרד מבקר המדינה ושכר השופטים. הסיבה לכך היא שהממונה על השכר באוצר לא קובע את שכרם, שנקבע על ידי מנכ"ל משכן הכנסת, מנכ"ל משרד מבקר המדינה וועדת הכספים לשופטים.
לדברי עו"ד איה מרקביץ, היועצת המשפטית של התנועה לחופש המידע, "בעוד שהכנסת מסרה את נתוני שכר עובדיה, לבקשת התנועה, במסגרת פרק הזמן שקובע חוק חופש המידע, ומשרד המבקר אף פרסם את נתוני שכר עובדיו לציבור, נענתה הנהלת בתי המשפט לבקשת המידע שהגישה התנועה רק מקץ שמונה חודשים ויותר – יותר מכפליים מפרק הזמן המירבי שקובע החוק למתן מענה".
שיאני השכר במערכת המשפטפורסם תחת: הנהלת בתי המשפט
תגיות: בית המשפט העליון, הממונה על השכר, הנהלת בתי המשפט, שכר עובדי מדינה, שכר שופטים
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 20 בספטמבר 2023התנועה עתרה נגד משרד הבריאות: מסרב לפרסם הנחיות
- 18 בספטמבר 2023עניין של 5.3 מיליארד שקל – תאגידים רב־לאומיים מבקשים לשלם 38% פחות מס בישראל
- 18 בספטמבר 2023בניגוד לפסיקת בית המשפט העליון: משרד החינוך לא מפרסם את תוצאות מבחן המיצ"ב
- 15 בספטמבר 2023מעקב הטיסות של התנועה – עלויות הנסיעות של מירי רגב למרוקו וגיאורגיה
- 7 בספטמבר 2023אחרי שניצחנו בבית המשפט – משרד האוצר פרסם את עיקרי הסיכומים התקציביים