עוד מאבק מוצלח: בתי המשפט יתחילו לפרסם גם החלטות של שופטים שניתנות ב"פיתקית"
תאריך: 24 באפריל 2020
צעד חשוב להרחבת השקיפות: מערכת המשפט תתחיל לפרסם באתר נט המשפט גם החלטות של בתי המשפט שניתנות ב"פיתקית" – החלטות קצרות שהשופטים יכולים "להדביק" על כתבי טענות או על גבי פרוטוקול הדיון. מדובר בהחלטות שעל-פי רוב הן טכניות אך לעתים הן גם מהותיות.
עד היום ברירת המחדל של מערכת המשפט היתה שלא לפרסם החלטות שניתנו בפיתקית. בעקבות מאבק שניהלו התנועה לחופש המידע ועמותת הצלחה הוחלט לפרסם את ההחלטות בפתקית כמו את שאר ההחלטות ופסקי הדין.
אנו סבורים כי עיקרון פומביות הדיון מחייב את פרסום ההחלטות, כמו כל פסק דין, במקום המצב הקיים שבו הן למעשה חסויות עד להחלטה אחרת של בית המשפט. אנו מקווים שבתי המשפט יישמו את ההחלטה הזו בקרוב.
פורסם תחת: חדשות
תגיות: הנהלת בתי המשפט, פיתקית
עזרו לנו להמשיך להילחם על המידע
בואו לעגל לטובה לתנועה
היכנסו עכשיו, זה לוקח דקה, ותרמו לנו את האגורות מהעודף בכל קנייה. קניתם ב-99.90 ₪? תרמתם לנו 10 אגורות. כ-5 שקלים בחודש במצטבר. בשבילנו זה המון. ❤️
חדשות אחרונות
- 16 בינואר 2025בעקבות עתירת התנועה נחשף – שיעור ההתחסנות נגד נגיף הפפילומה הוא רק 55%
- 3 בינואר 2025התנועה חושפת: אלה שיעורי ההתחסנות ביישובים קטנים בישראל
- 30 בדצמבר 2024התנועה חושפת: חובות המפלגות למדינה מגיעים ל-137 מיליון שקל
- 30 בדצמבר 2024מה נתניהו מסתיר מהציבור על מצבו הבריאותי
- 26 בדצמבר 2024ניצחנו – בית המשפט הורה למשרד החינוך לפרסם את תוכניות גפ"ן בחתך בית ספרי