עוד מאבק מוצלח: בתי המשפט יתחילו לפרסם גם החלטות של שופטים שניתנות ב"פיתקית"
תאריך: 24 באפריל 2020
צעד חשוב להרחבת השקיפות: מערכת המשפט תתחיל לפרסם באתר נט המשפט גם החלטות של בתי המשפט שניתנות ב"פיתקית" – החלטות קצרות שהשופטים יכולים "להדביק" על כתבי טענות או על גבי פרוטוקול הדיון. מדובר בהחלטות שעל-פי רוב הן טכניות אך לעתים הן גם מהותיות.
עד היום ברירת המחדל של מערכת המשפט היתה שלא לפרסם החלטות שניתנו בפיתקית. בעקבות מאבק שניהלו התנועה לחופש המידע ועמותת הצלחה הוחלט לפרסם את ההחלטות בפתקית כמו את שאר ההחלטות ופסקי הדין.
אנו סבורים כי עיקרון פומביות הדיון מחייב את פרסום ההחלטות, כמו כל פסק דין, במקום המצב הקיים שבו הן למעשה חסויות עד להחלטה אחרת של בית המשפט. אנו מקווים שבתי המשפט יישמו את ההחלטה הזו בקרוב.
פורסם תחת: חדשות
תגיות: הנהלת בתי המשפט, פיתקית
עזרו לנו להמשיך להילחם על המידע
בואו לעגל לטובה לתנועה
היכנסו עכשיו, זה לוקח דקה, ותרמו לנו את האגורות מהעודף בכל קנייה. קניתם ב-99.90 ₪? תרמתם לנו 10 אגורות. כ-5 שקלים בחודש במצטבר. בשבילנו זה המון. ❤️
חדשות אחרונות
- 27 בנובמבר 2025חשפנו: רשימת ארגוני הסיוע לעזה שישראל אישרה – ואלה שפסלה
- 19 בנובמבר 2025שנתיים לרפורמת הנשק של השר בן גביר – אלה הנתונים
- 19 בנובמבר 2025מי נושא בנטל? מספר ימי המילואים בחלוקה לערים
- 18 בנובמבר 2025נייר עמדה: אין שקיפות בנתוני ההתחסנות לפי יישובים
- 14 בנובמבר 2025רגב טורס: עלויות השרה לחו"ל מסוף 2024 עד אוגוסט 2025