בקשת מידע למשרד הבריאות: לחשוף את המידע הנוגע לחקירות אפדימיולוגיות לחיוביים לבדיקת קורונה
בקשת המידע שהגישה התנועה, ביחד עם גיא זומר, מייסד עמותת התמנון
אפשר לנהוג בשקיפות ולעורר אמון – ואפשר לעשות בדיוק את ההפך, כמו משרד המשפטים.
הודעה חגיגית שפרסם המשרד בישרה לעולם שהשרה גילה גמליאל לא שיקרה בחקירה אפידמיולוגית – זה הבאג בתוכנה אשם. ועל פי ההודעה, אפשר להירגע – הבאג תוקן.
אלא שהמשרד סירב לבקשת העיתונאי רן בר זיק להעביר לו את הדו"ח הטכני של התקלה. למה הם לא מוסרים את המידע הזה לציבור? למה לא לעזור לנו להאמין בסיפור על "הבאג" ששינה את "טבריה" ל"תל אביב"?
עכשיו הסיפור שהסעיר את המדינה על השרה שהפרה סגר (על זה אין מחלוקת), מתגלגל לסיפור על הקלות שבה משרד המשפטים מסרב למסור מידע, ועל חוסר האמון שזה מעורר. לא מפתיע שרבים מריחים פה ריח רע של טיוח.
אז החלטנו לעזור לכל הצדדים ושלחנו למשרד הבריאות בקשה להוציא את המידע לאור (על פי חוק). אולי אנחנו תמימים, אבל אנחנו מקווים שהמשרד, יפעל על פי החוק, ייענה לבקשה, ויראה שאין לו מה להסתיר.
פורסם תחת: חדשות
תגיות: גילה גמליאל, משרד הבריאות, קורונה
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 28 ביולי 2026הוצאות מעונות ראש הממשלה ל-2025-2026
- 27 ביולי 2026הוועדה לחיוב אישי במשרד הפנים – התכנסה רק פעמיים בשנה וחצי
- 24 ביולי 2026בית המשפט: המשטרה תחשוף סעיפים בנהלי הפרות סדר וחסימת צירים
- 24 ביולי 2026בית המשפט: השר בן גביר התערב במידע בניגוד לחוק
- 24 ביולי 2026נתוני רשות האוכלוסין: מספר הפליטים מאריתריאה וסודן ירד ב-50% בעשור