ניצחנו: משרד ראש הממשלה יחשוף את חומרי הרקע שהוצגו בדיוני הממשלה במשבר הקורונה
"הרינו לעדכנכם כי המשרד החליט למסור לכם את המידע המבוקש על ידכם" – כך כתב משרד ראש הממשלה בעקבות בקשת חופש מידע שהגישה התנועה לקבלת חומרי הרקע שהוצגו בדיוני הממשלה בנושא הקורונה. המידע המבוקש יועבר לתנועה בתוך 15 ימים ויכלול "את המצגות שהוגשו למזכירות הממשלה לקראת דיוני הממשלה וועדת השרים האמורה בעניין ההתמודדות עם התפרצות נגיף הקורונה". במשרד ציינו כי חלק מהמידע יצונזר באמצעות "השחרות".
הדרך לקבלת המידע היתה ארוכה. במשך יותר מחמישה חודשים משרד ראש הממשלה לא טרח לענות לבקשת המידע שלנו. התשובה הגיעה רק אחרי שעתרנו לבית המשפט, ושופט המחוזי, אלי אברבנאל, הורה לממונה על חופש המידע במשרד ראש הממשלה להשיב לבקשת המידע בתוך שבועיים. בית המשפט גם חייב את המדינה בהוצאות בסך 8,000 שקל.
בנוגע לדרישת התנועה לחשוף את תמלילי דיוני הממשלה במאבק בקרונה קבע המחוזי כי אין לו סמכות להורות על חשיפת המידע. המדינה מסרבת לחשוף את התמלילים בטענה שהם סווגים כ"סודיים ביותר", ולכן יש לסגור אותם בארכיון המדינה ל-30 שנה. אנחנו נערער על פסק הדין.
את העתירה לבית המשפט הגישה התנועה עם גלובס, הארץ, כאן, כלכליסט והשומרים, עם העיתונאים נעה לנדאו, טל שניידר, חן מענית, תומר גנון ושאול אמסטרדמסקי, ועורכי הדין שחר בן מאיר ויצחק אבירם. יצגו אותנו בבית המשפט עורכות הדין יערה וינקלר-שליט ואיה מרקביץ'.
תשובת משרד ראש הממשלה
פורסם תחת: חדשות
תגיות: חומרי רקע, משרד ראש הממשלה, קורונה, תמלילי ישיבות הממשלה
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 28 באוקטובר 2026התנועה לוועדת הבחירות: פרסמו נתונים על הצבעה במעטפות כפולות
- 27 באוקטובר 2026עתרנו לוועדת הבחירות נגד עוצמה יהודית ו"הצל"
- 26 באוקטובר 2026עתרנו לוועדת הבחירות נגד מלוכדים, אבי רבינא והליכוד
- 26 באוקטובר 2026חשפנו: היישובים בהם צה"ל הציב מיגוניות
- 25 באוקטובר 2026הישג לתנועה: סולברג קבע כי שימוש בבוטים וחשבונות פיקטיביים אינו חוקי