בעקבות עתירת התנועה – נחשף מידע על טיפול בנפגעות תקיפה מינית במרכזים האקוטים
מדוע נדרשה עתירה נגד משרד הבריאות כדי לקבל מידע השייך לציבור? עצוב שזאת המציאות. עצוב גם שהנתונים שקיבלנו מראים שיש עלייה עקבית במספר הפונים לחדרים אקוטיים – אבל משרד הבריאות לא ערוך לכך. חדר אקוטי הוא חדר בבית חולים הנותן את הטיפול הראשוני לנפגעי תקיפה מינית. הוא מספק טיפול רפואי, מניעתי, נפשי, חברתי, משפטי ומשטרתי לנפגעות אונס.
לפני כחצי שנה הגישו התנועה והלובי למלחמה באלימות מינית בקשת מידע למשרד הבריאות על מנת לקבל נתונים על מצב החדרים האקוטיים. אולם במשרד הבריאות לא השיבו לבקשת המידע. רק בעקבות פנייה לבית המשפט שוחררו הנתונים.
הנתונים מציגים את מספר מקרי האונס שטופלו בכל החדרים האקוטיים בבתי החולים השונים, ומספר ערכות האונס שנפתחו בכל טיפול. מהנתונים עולה כי המקרים המטופלים בחדרים גדלים מדי שנה. למרות העומס, המענה של משרד הבריאות אינו מספק.
בקשה קודמת שהגישה התנועה חשפה שעלות הפעלת חדר אקוטי היא 1.75 מיליון שקל בשנה. כסף קטן. ובכל זאת יש מחסור חמור בחדרים אקוטים בישראל.
פורסם תחת: חדשות
תגיות: חדר אקוטי, יעל שרר, משרד הבריאות, ערכות אונס, תקיפה מינית
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 28 באוקטובר 2026התנועה לוועדת הבחירות: פרסמו נתונים על הצבעה במעטפות כפולות
- 27 באוקטובר 2026עתרנו לוועדת הבחירות נגד עוצמה יהודית ו"הצל"
- 26 באוקטובר 2026עתרנו לוועדת הבחירות נגד מלוכדים, אבי רבינא והליכוד
- 26 באוקטובר 2026חשפנו: היישובים בהם צה"ל הציב מיגוניות
- 25 באוקטובר 2026הישג לתנועה: סולברג קבע כי שימוש בבוטים וחשבונות פיקטיביים אינו חוקי
