350 עמודים, 585 סעיפים ורק 21 ימים להגשת התנגדויות – כך מקדמת הממשלה את "אם כל הרפורמות" בתכנון ללא ידיעת הציבור
בשקט ובאין רואה, פועל ראש הממשלה כדי להיפטר אחת ולתמיד ממערכת התכנון והבנייה בישראל. בימים אלה מקודמת הממשלה את "אם כל הרפורמות" – חוק תכנון ובנייה חדש ועצום בהיקפו הבא להחליף את החוק הקיים משנת 1965. לשרים נתן ראש הממשלה יומיים ללמוד את הנושא בטרם נדרשו להצביע. למשרדי הממשלה ולציבור הוא נתן 21 יום להתארגן ולהגיב, וסירב לבקשות להאריך את זמן הלימוד והתגובה.
החוק החדש – 350 עמודים גדושי גזירות, 585 סעיפי חוק חדשים הנוגעים לכל היבטי חיינו – מקודם במחשכים, באופן בלתי דמוקרטי וללא שיתוף הציבור.
"המטה לתכנון אחראי", הכולל מעל 20 ארגונים חברתיים וסביבתיים, נאבק ברפורמה המוצעת, רפורמה שתחליש את מערכות התכנון ותפגע במיוחד בקבוצות המיעוט ובאוכלוסיות חלשות. הרפורמה גם תחליש מאוד את יכולתן של קבוצות תושבים להיאבק בתוכניות שפוגעות בזכויותיהם, ותגדיל את הפערים בין רשויות חלשות לחזקות. בנוסף, הרפורמה תוביל לפגיעה קשה בסביבה, בשטחים הפתוחים ובערכי הטבע.
ביום 10.3.10 בין השעות 14:30 ל-17:00 יתקיים בכנסת כנס גדול על הרפורמה בתכנון, שמארגנים המטה לתכנון אחראי בשיתוף השדולה הסביבתית-חברתית בכנסת. לפרטים והרשמה לחצו כאן.
תזכיר הצעת חוק התכנון והבנייה, התש"ע-2010
פורסם תחת: חדשות
חדשות אחרונות
- 20 בינואר 2026הוצאות מעונות נתניהו ל-2024 – עם פחות הסתרות
- 15 בינואר 2026בדיקת התנועה: משרד הבריאות לא השיב ל-135 עתירות חופש מידע ושילם 550 אלף שקל
- 13 בינואר 2026לשכת עורכי הדין שילמה לאשתו של יו"ר ההסתדרות לפחות 150 אלף שקל. אבל על למה?
- 9 בינואר 2026עתרנו: לחייב את צה"ל לפרסם נתונים מלאים על אכיפה נגד משתמטים חרדים
- 8 בינואר 2026משרד הביטחון מסרב לחשוף מי הם היועצים והמקורבים של נתניהו שנכנסו לקריה בזמן המלחמה