מזכ"ל האו"ם חושף את נכסיו ומחייב את בכירי הארגון להגיש הצהרת הון שנתית
דירה וקרקע לבנייה בסיאול, חסכונות בארה"ב והכנסה שנתית נוספת מממשלת קוריאה אלה הם נכסיו העיקריים של מזכ"ל האו"ם, באן קי-מאן, אותם הוא חושף בהצהרת הון שהוא מפרסם באתר הארגון.
"אני מאמין שדוגמה אישית ומנהיגות מתחילות בדרגים הגבוהים ביותר, השלמתי את חשיפת הנכסים שברשותי כפי שאף מזכ"ל לא עשה לפני. האו"ם לא יסבול שחיתות וניצול של כוח בכל צורותיהם", אמר קי-מאן.
החל ממאי 2006 מחויבים בכירי הארגון להצהיר מדי שנה על היקף נכסיהם כדי למנוע ניגודי עניינים. מזכ"ל האו"ם וסגנו אף פירסמו את הצהרות ההון שלהם באתר האינטרנט של הארגון, במטרה לעודד את עובדי הארגון לנהוג כמותם.
אז באילו נכסים מחזיק המזכ"ל הקוריאני של האו"ם? הוא מצהיר כי בבעלותו דירה בסיאול המוערכת בחצי מליון עד מיליון דולר, וכן אחזקה (בשותפות) בבעלות על קרקע לבנייה למגורים בעיר המוערכת בסכום דומה. כמו כן בבעלותו שטח נוסף המוערך ב-100- 250 אלף דולר. בחשבון הבנק שלו בארה"ב מחזיק המזכ"ל סכום של 100-50 אלף דולר, ובחשבון הבנק שלו מנוהל סכום של 50-10 אלף דולר. כמו כן הצהיר המזכ"ל על הכנסה שנתית נוספת של 100-50 אלף דולר מממשלת קוריאה.
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 16 בינואר 2025בעקבות עתירת התנועה נחשף – שיעור ההתחסנות נגד נגיף הפפילומה הוא רק 55%
- 3 בינואר 2025התנועה חושפת: אלה שיעורי ההתחסנות ביישובים קטנים בישראל
- 30 בדצמבר 2024התנועה חושפת: חובות המפלגות למדינה מגיעים ל-137 מיליון שקל
- 30 בדצמבר 2024מה נתניהו מסתיר מהציבור על מצבו הבריאותי
- 26 בדצמבר 2024ניצחנו – בית המשפט הורה למשרד החינוך לפרסם את תוכניות גפ"ן בחתך בית ספרי