דילוג לתוכן העמוד

עתירה: לחשוף את הפרוטוקולים מדיוני ועדות הקבלה ביישובים קהילתיים

בני הזוג אחמד זבידאת ופאתינה אבריק מסכנין, בוגרי החוג לארכיטקטורה ב"בצלאל", ביקשו לבנות את ביתם ברקפת, יישוב קהילתי בגליל,המונה 165 משפחות. שם קיוו ליהנות מבית צמוד קרקע ומחיים בקהילה קטנה. היישוב בדיוק היה בשלבי הרחבה וערך מיונים לקליטת משפחות נוספות.

אחמד ופאתינה נפגשו עם נציגי הוועד המקומי ברקפת, והופיעו גם בפני ועדת קבלה אזורית לקליטה ליישובים במשגב. לאחר הפגישות, התבקשו בני הזוג לעבור "מבחן התאמה חברתית" במכון פרטי. בסופו של התהליך נמסר להם שהוחלט לא לקבלם. גם הערר שהגישו למינהל מקרקעי ישראל נדחה. בני הזוג, הסבורים שלא התקבלו ליישוב בגלל היותם ערבים, החליטו לעתור לבג"ץ בעניין.

עתירה שהגישו התנועה לחופש המידע והאגודה לצדק חלוקתי, באמצעות עו"ד אדוה מוגה, מבקשת לחשוף את הליכי קבלת ההחלטות בוועדות הקבלה ליישובים קהילתיים, בהם גם רקפת. על פי אילו קריטריונים מתקבלים תושבים ליישובים אלו, ובעיקר מה הם השיקולים לפיהם נדחים מועמדים.

בעתירה, שהוגשה לבית המשפט לעניינים מנהליים בירושלים, מתבקשים מינהל מקרקעי ישראל, מועצה אזורית משגב וועד הנהלת היישוב רקפת לחשוף טפסים שמילאו מועמדים ליישובים קהילתיים וחקלאיים, בהשמטת שמות המועמדים ומספרי תעודות הזהות שלהם, וכן להעביר לעותרות פרוטוקולים והחלטות של ועדות הקבלה ליישובים בהם מפורטים נימוקי הדחייה של המועמדים, וכן פרוטוקולים של החלטות ועדות הערר של מינהל מקרקעי ישראל.

העתירה הוגשה לאחר שבקשות למידע בעניין שהוגשו למינהל מקרקעי ישראל לפני למעלה מחצי שנה נענו באופן חלקי ולא מפורט.

אנו סבורים שיש במידע המבוקש "כדי לשפוך אור על הליכי קבלת ודחיית מועמדים למגורים ביישובים קהילתיים, ועל אופן הקצאת קרקעות המדינה, וכן על קיומו או העדרו של בסיס לטענות העולות בשיח הציבורי בנושאים אלה, לפיהן קיימת אפליה נגד קבוצות אוכלוסיה כאלה ואחרות בהקצאת משאבי הקרקע הציבוריים", נאמר בעתירה.

עוד בנושא

עזרו לנו להמשיך להילחם על המידע
בואו לעגל לטובה לתנועה
היכנסו עכשיו, זה לוקח דקה, ותרמו לנו את האגורות מהעודף בכל קנייה. קניתם ב-99.90 ₪? תרמתם לנו 10 אגורות. כ-5 שקלים בחודש במצטבר. בשבילנו זה המון. ❤️