שישה ימים בניו יורק ביותר מ-100 אלף דולר – טיסות הח"כים נחשפות
מי בא למצעד בניו יורק, מי יוצא למשלחת בפריז ומי לכנס ברואנדה – בקשה של התנועה לחופש המידע חשפה את עלויות הטיסות של חברי הכנסת ה-24 בשנה ושבעת החודשים שלאחר הקורונה.
מהמידע עולה כי 33 משלחות, חלקן על חשבון הכנסת וחלקן על חשבון ארגונים מהארץ והעולם, יצאו למגוון יעדים בעולם. מידע נוסף שקיבלנו הוא עלויות האבטחה של המשלחות.
לדברי אורי סולד מהתנועה לחופש המידע "מדובר במידע חשוב במיוחד בזמנים שבהם ועדת האתיקה, שאחראית על מתן היתר לטיסות במימון חיצוני או במימון הכנסת, לא פועלת בגלל מחלוקות פוליטיות. בהיעדר מנגנון מאשר, מצופה היה כי הכנסת תנקוט שקיפות מוגברת ומשנה זהירות בנוגע לטיסות נבחרי ציבור, ותפרסם לעיון הציבור את כל החלטות שהוגשו לאישור ואת הנימוקים לאישור הנסיעות או דחייתן, כפי שקורה באופן פומבי כאשר מתכנסת ועדת האתיקה".
בקשת המידע של התנועה
בקשת המידעתשובת הכנסת לבקשת המידע
תשובת הכנסתנסיעות חברי הכנסת ה-24
נסיעות חברי הכנסת ה-24עלויות האבטחה של נסיעות הח"כים
Travel-MP-security-expensesפורסם תחת: חדשות
תגיות: הכנסת, חברי כנסת, טיסות, טיסות לחו"ל
חדשות אחרונות
- 15 במאי 2025חשפנו: מה עשה המפכ"ל דני לוי בניו יורק
- 13 במאי 2025עריקים או משתמטים – על מי הצבא מקפיד לאכוף את החוק? קיבלנו מצה"ל את התשובה
- 13 במאי 2025התנועה חשפה: השב"ס הוציא 100 אלף שקל על חולצות השחרור של המחבלים
- 13 במאי 2025השר ניר ברקת מציג: 14 נסיעות לחו"ל – פירוט העלויות והלו"ז ל-2023 ומחצית 2024
- 12 במאי 2025עתרנו לביהמ"ש: לחשוף מי הם מומחי ההשפעה שעמם מתכתב שר התפוצות שיקלי