המשטרה מסרבת למסור מידע על מערכת הפרופיילינג שהיא מפעילה בנתב"ג
המשטרה מסרבת לפרסם נתונים על יעילות מערכת הפרופיילינג הממוחשבת שהיא מפעילה בנתב"ג מאז העשור הקודם. למשל, מה שיעור בלדרי הסמים שהמערכת איתרה מתוך כלל האזרחים שהיא מורה לעכב בשובם ארצה.
מערכת הפרופיילינג, שפועלת בנתב"ג מאז העשור הקודם, היא מערכת מבוססת IA. זהו אלגוריתם ממוחשב בעל בינה מלאכותית המחובר למאגרי מידע ממשלתיים ומסמן עצמאית, על בסיס תחזית סטטיסטית, מי מהאזרחים שנכנסים לישראל עשוי להיות בלדר סמים. בבקשה שהגישה התנועה לחופש המידע באמצעות אורי סולד, רכז פרויקטים בתנועה, היא ביקשה לקבל מידע על מספר האנשים המזוהים על ידי התוכנה כחשודים מדי שנה, ומתוך אלה כמה עוכבו וברשות כמה נמצאו סמים. בנוסף היא ביקשה לקבל מידע על הפעלת התוכנה: רשימת מאגרי הנתונים שמהם מושכת המשטרה מידע; מסמכי האפיון של התוכנה; וכל חוות דעת משפטית הנוגעת להפעלת התוכנה, יצירתה או רכישתה.
"המידע המבוקש בבקשתך הינו בגדר מידע החוסה תחת שיטות ואמצעים, וגילוי המידע עלול לשבש את התפקוד התקין של המשטרה", נכתב בתשובת המשטרה באמצעות רפ"ק יניב ארקוס. "המידע הנוגע למערכת התראות לעוברים ושבים בנתב"ג הינו מתחום אגף החקירות, ולפיכך בקשה זו מוחרגת מתחולת חוק חופש המידע. זאת בהתאם לסעיפים לפיהם החוק לא יחול לגבי מידע שנאסף או שנוצר לצורכי חקירה ולגבי מידע מודיעיני שנוצר, שנאסף או שמוחזק בידי מערכי המודיעין של המשטרה".
בקשת המידע שהגשנו
תשובת המשטרה
פורסם תחת: חדשות
תגיות: מידע אלגוריתמי, משטרה, משטרת ישראל, נתב"ג, פרופיילינג
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 1 ביוני 2026עתרנו וחשפנו – בקשות המידע שהשר בן גביר התערב בהן
- 26 במאי 2026עתרנו נגד משרד האוצר: מסרב לחשוף את מנגנון הסיוע ההומניטרי לעזה
- 21 במאי 2026בבחירות 2026 נדע קצת יותר – סולברג נענה לפניית התנועה
- 21 במאי 2026משרד החינוך מסתיר: עבודתה החשאית של הוועדה לענייני הסתה
- 15 במאי 2026התנועה למבקר המדינה: לבדוק שימוש לא ראוי של הליכוד בבוטים בבחירות