ארה"ב חשפה: "יש לנו 5,113 פצצות אטום"
חמשת אלפים מאה ושלושה עשר – זהו מספר ראשי הנפץ הגרעיניים הנמצאים באמתחתה של המעצמה הגדולה בעולם. הפנטגון עשה היסטוריה כשחשף לראשונה את היקפו המדויק של ארסנל פצצות האטום המוחזק בידי ארצות הברית. המהלך התקדימי נעשה כחלק מחזונו של הנשיא ברק אובמה לעולם נקי מנשק להשמדה המונית.
בנוסף לנתון המדהים על היקף החימוש הגרעיני הפעיל, הודיע הפנטגון כי בידי ארה"ב מוחזקים עוד "כמה אלפים נוספים" של פצצות אטום וראשי קרב גרעיניים שאבד עליהם הכלח. אלה כבר אינם רוכים לשימוש מבצעי ובקרוב יושמדו. היתה זו הפעם הראשונה שהפנטגון חשף נתונים אלה, שעד לפני 20 שנה היו הסוד השמור ביותר בארה"ב.
גורם בפנטגון שסירב להזדהות אמר שמאגר פצצות האטום הנוכחי מהווה רק רבע מהארסנל שהחזיקה ארה"ב ב-1989. אם נתונים אלה נכונים, פירושו של דבר שבתקופת שלטונו של הנשיא רונלד רייגן יכלה ארה"ב לשגר 20 אלף פצצות אטום – המסוגלות להחריב את העולם כולו אינספור פעמים.
חדשות אחרונות
- 18 בפברואר 2026בגלל ההילולה במירון – משרד התחבורה מודה שקווי אוטובוס בוטלו ורכבות הוסטו לשימוש החוגגים
- 17 בפברואר 2026חשפנו: מה עשתה השרה סילמן ב-8 ימים בארה"ב בעלות של 350 אלף שקל
- 17 בפברואר 2026חשפנו: עלות הקמפיינים של הרשות לזהות לאומית יהודית – 13.6 מיליון שקל
- 15 בפברואר 2026נתניהו קרא באו"ם להיכנס לאתר הזוועות – חשפנו את נתוני הכניסות שלו
- 12 בפברואר 2026נתוני מפעל ההזנה – פחות ילדים מקבלים ארוחה חמה