ניצחון לתנועה – בית המשפט הורה למשרד האוצר לפרסם את הסיכומים התקציביים
צעדנו צעד להגברת השקיפות בתקציב המדינה – משרד האוצר "לא הניח תשתית עובדתית ומשפטית שמצדיקה החלטה גורפת לסירוב מוחלט ומלא לחשיפה של הסיכומים התקציביים", כך קבע יורם נועם, שופט בית המשפט לעניינים מנהליים בירושלים, שדן בעתירה שהגישה התנועה לחופש המידע ועיתונאי "כלכליסט" שלמה טייטלבאום. העתירה הוגשה באמצעות עורכות הדין יערה וינקלר שליט ורחלי אדרי.
"החלטת משרד האוצר לסרב באופן גורף ומוחלט למסור את הסיכומים התקציביים, מבוטלת", קבע השופט נועם בפסק הדין. משמעות פסק הדין היא כי על משרד האוצר יהיה לחשוף את הסיכומים התקציביים של 2021־2022 שלגביה הוגשה העתירה. עם זאת, השופט נועם העניק מרחב פעולה רב למשרד האוצר לגבי ההיקף והדרך שבה האוצר יבחר לחשוף את הסיכומים התקציביים.
הסיכומים התקצייביים הם מסמך תמציתי שבו מופיעות ההתחייבויות בין משרד האוצר למשרדי הממשלה. פסק הדין מסיים סאגה שנמשכה יותר משנה, ובמסגרתה האוצר סירב באופן גורף לכל חשיפה של הסיכומים התקציביים. העמדה הזאת נדחתה, והאוצר אף חויב לשלם לעותרים הוצאות בסך 12 אלף שקל.
פסק הדין
פסק הדין
לעתירה שהגשנו והמאבק המשפטי בעקבותיה
המידע שקיבלנו – עיקרי הסיכומים התקציביים ל-2021-2022
עיקרי הסיכומים התקציביים לשנים 2021 ו-2022פורסם תחת: חדשות, פסקי דין ותקדימים
תגיות: בצלאל סמוטריץ', יורם נועם, יערה וינקלר-שליט, משרד האוצר, רחלי אדרי, תקציב, תקציב המדינה
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 28 באפריל 2025הרכישה הבעייתית של רפאל – בעקבות עתירת התנועה נחשף דוח הבדיקה על עסקת אירונאוטיקס
- 23 באפריל 2025חשפנו: עלויות הטקס הממלכתי לציון טבח ה-7 באוקטובר – 7.5 מיליון שקל
- 9 באפריל 2025ההסכם המושחר של תוכנית הבנייה מסביב לבית החולים הדסה
- 9 באפריל 2025רגב הבטיחה עמדת שירות בנתב"ג למילואימניקים. בדקנו אם היא קיימה
- 8 באפריל 2025מידע שחשפנו: פירוט החובות וההלוואות של המפלגות