חשיפה: ציוני בחינות הבגרות תשפ"א לפי יישובים
תאריך: 22 ביוני 2023
בקשת מידע שהגישה התנועה לחופש המידע למשרד החינוך חשפה את התפלגות ציוני הבגרות לפי יישובים בשנת 2021. בואו לעיין בציונים בפרויקט מיוחד של התנועה לחופש המידע ו-ynet שחושף לראשונה את תוצאות הבחינות של 2021, השנה שאחרי הקורונה. כעת תוכלו לבדוק מה הציון הממוצע בכל יישוב ובכל בית ספר, ולהשוות לשנים האחרונות. בואו לעיין בנתונים.
עו"ד אור סדן, מהתנועה לחופש המידע ומנחה הקליניקה לחופש המידע במכללה למנהל, הסביר: "ידע מעין זה יכול להעניק לציבור תמונה רחבה הנוגעת למצב החינוך באיזורים שונים בארץ, כשנקודת המוצא היא שהמידע יכול להעיד על פערים ברמת החינוך הניתנים באיזורים שונים בארץ. מובן שמידע שכזה יכול לסייע לא רק לציבור עצמו, אלא גם למקבלי ההחלטות בבואם לקדם מדיניות שיש בה כדי לקדם שוויון בחינוך. בסופו של דבר, המידע הזה מונגש על ידינו ועל ידי ynet, וראוי שהמדינה היא זו שתנגיש את המידע לציבור". את בקשת המידע הגיש דניאל גיסר מהקליניקה לחופש המידע במכללה למינהל.
מי למעלה ומי למטה
העיר שמובילה זו השנה הרביעית בקרב הערים הגדולות בציון הממוצע בחמש יחידות מתמטיקה היא קריית אונו עם ציון של 90.01 – חמש נקודות וחצי מעל הממוצע הארצי. במקום השני נמצאת רמת השרון עם 89.67 ואחריה מודיעין-מכבים-רעות, הרצליה, רעננה, גבעתיים ותל אביב-יפו עם ממוצע ציונים של כ-87 כל אחת.
בתחתית הערים הגדולות בחמש יחידות מתמטיקה נמצאת באר שבע, שירדה מקום אחד, עם ממוצע של 78.98. מעליה נמצאות אשקלון ואשדוד, שגם בשנה שעברה היו בתחתית, עם 79.97 ו-80.23 בהתאמה.
ב-5 יחידות אנגלית נמשכת התחלופה בין גבעת שמואל לרמת השרון. המובילה הקודמת, שירדה למקום השני, קיבלה ממוצע של 91.52 ואילו המובילה הנוכחית קיבלה ציון ממוצע של 92.1. בצמוד לגבעת שמואל נמצאות הרצליה וגבעתיים, בהפרש של עשרות נקודה.
גם השנה רמלה נמצאת בתחתית רשימת היישובים הגדולים בבחינת 5 יחידות עם ממוצע 80.4. מעליה נמצאות דימונה וקריית גת עם ממוצע של כ-83. אילת, שלפני שנתיים ושלוש שנים הייתה בתחתית, עלתה כמעט נקודה וחצי מהשנה שעברה וקיבלה ב-2021 ממוצע של 84.18.
רוצים לדעת באיזה מקום בית הספר שלכם? היכנסו לטבלה שהכינו ב-YNET ובדקו בעצמכם
ציוני הבגרויות לפי יישובים ומקצועות
המענה של משרד החינוך
תשובת משרד החינוךבקשת המידע שהגשנו
הבקשה הוגשה באמצעות דניאל גיסר, סטונדט בקליניקה לחופש המידע במכללה למינהל
בקשת המידע שהגשנו
פורסם תחת: חדשות
תגיות: בחינות בגרות, משרד החינוך, ציוני בגרות, ציונים
עזרו לנו להמשיך להילחם על המידע
בואו לעגל לטובה לתנועה
היכנסו עכשיו, זה לוקח דקה, ותרמו לנו את האגורות מהעודף בכל קנייה. קניתם ב-99.90 ₪? תרמתם לנו 10 אגורות. כ-5 שקלים בחודש במצטבר. בשבילנו זה המון. ❤️
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 21 באוקטובר 2025חשפנו את חגיגת התקציבים בהילולת ל"ג בעומר בהר מירון
- 21 באוקטובר 2025עתירה שהגשנו: מי ממקורבי נתניהו נכנס לקריה במהלך המלחמה
- 21 באוקטובר 2025חשפנו: השרים שהגישו הצהרת הון – ואלה שלא
- 16 באוקטובר 2025מידע שחשפנו – יש חוק, אבל אין פיקוח על המיליארדים שמגלגלים הגמ"חים
- 8 באוקטובר 2025מפעל הג'ובים נחשף: החלטות ועדת דותן למינוי דירקטורים בחברות ממשלתיות