התנועה למנכ"ל משרד ראש הממשלה: מנה פרויקטור לניהול ואיסוף המידע במלחמה – למען הדורות הבאים
מדינת ישראל נכנסת לשבוע החמישי למלחמה – מידע רב נצבר ונאסף מאז ה-7 באוקטובר ובמבצע חרבות ברזל – ועדיין לא מונה אף גורם מתכלל שאוסף את המידע באופן מסודר ומדוקדק. מערך גביית העדויות מחולק בין כמה גופים שונים, וכך גם מספר מאגרי המידע שהתוכן המצוי בהם ברובו סודי ואינו נגיש כלל בעת הזו.
אפשר להניח שבעתיד הלא רחוק חוקרים, יוצרים וכן הציבור הרחב יבקשו נגישות למידע. אנו סבורים, כי בשעה הזו, שהיא מהקשות והנוראיות שידעה ישראל קיים צורך של ממש בשילוב כוחות וריכוז מאמצים מצד גורמי המקצוע הבכירים בממשלה לטובת עבודה מסודרת כזו הצופה פני עתיד, ועל כן פנינו ביחד עם ד"ר יעקב לזוביק, גנז המדינה לשעבר, למנכ"ל משרד ראש הממשלה, יוסי שלי, וביקשנו ממנו למנות פרויקטור שתפקידו לנהל את המידע והידע הרב שנצבר בעת הזו לטובת הדורות הבאים והיסטוריה של עם ישראל.
אנו סבורים שיש להטיל את מלאכת איסוף המידע על גנזת המדינה, שמראש כל פועלה על פי חוק, בחירום ובשגרה מכוון לאיסוף מידע, שמירתו, סידורו ובעתיד הרחוק גם העמדתו לעיון הציבור. אנו נשמח לסייע ולייעץ בכל עניין ושאלה מניסיוננו בהבניית תפיסת איסוף המידע והידע שנצבר, ונשמח לחבר בין המגזרים השונים למען הצלחת המשימה.
המכתב למנכ"ל משרד ראש הממשלה
Letter_PM-Office-evidenceהעיתונאי רונן ברגמן כתב ב"ידיעות אחרונות" על המחדל באיסוף עדויות
פורסם תחת: חדשות
תגיות: חרבות ברזל, יעקב לזוביק, לטיפול ועדת החקירה, מלחמה 2023, מלחמה בעזה, משרד ראש הממשלה
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 21 באוקטובר 2025חשפנו את חגיגת התקציבים בהילולת ל"ג בעומר בהר מירון
- 21 באוקטובר 2025עתירה שהגשנו: מי ממקורבי נתניהו נכנס לקריה במהלך המלחמה
- 21 באוקטובר 2025חשפנו: השרים שהגישו הצהרת הון – ואלה שלא
- 16 באוקטובר 2025מידע שחשפנו – יש חוק, אבל אין פיקוח על המיליארדים שמגלגלים הגמ"חים
- 8 באוקטובר 2025מפעל הג'ובים נחשף: החלטות ועדת דותן למינוי דירקטורים בחברות ממשלתיות