דילוג לתוכן העמוד

התנועה חושפת: למי שילמה ישראל כדי להעביר את השגרירות לירושלים

בקשת מידע שהגישה התנועה לחופש המידע עם עיתונאי "כלכליסט" יובל שדה חשפה: שלוש מדינות קיבלו תשלום על העברת השגרירות שלהן לירושלים – הונדורס, קוסובו ופפואה גינאה החדשה. בירושלים ממוקמות גם השגרירויות של ארצות הברית וגואטמלה – שלא קיבלו תשלום.

מהמידע שקיבלנו ממשרד החוץ עולה כי בין השנים 2021 ל־2024 שולמו כ־1.1 מיליון שקל להונדורס עבור שכר דירה לשגרירות שנמצאת בגן הטכנולוגי מלחה בירושלים. 720 אלף שקל שולמו לקוסובו בשנים 2021 ו־2022 עבור דמי שכירות לשגרירות ברחוב קרן היסוד, ו־337 אלף שקל הובטחו לפפואה גינאה החדשה עבור דמי שכירות לשנת 2024 לשגרירות בגן הטכנולוגי מלחה.

לדברי משרד החוץ, למדינות אלה לא שולמו סכומים נוספים מלבד עזרה בדמי שכירות, ולא הועברו תשלומים למדינות נוספות עבור העברת שגרירות.

 

בקשת המידע של התנועה

בקשת המידע של התנועה

 

המידע שקיבלנו

המידע ממשרד החוץ
עזרו לנו להמשיך להילחם על המידע
בואו לעגל לטובה לתנועה
היכנסו עכשיו, זה לוקח דקה, ותרמו לנו את האגורות מהעודף בכל קנייה. קניתם ב-99.90 ₪? תרמתם לנו 10 אגורות. כ-5 שקלים בחודש במצטבר. בשבילנו זה המון. ❤️