אין שוויון בנטל – יותר מ-100 אלף נשים קיבלו פטור מגיוס לצה"ל מטעמי דת
תאריך: 11 באוגוסט 2024
אנחנו יודעים שאין שוויון בנטל כשמדובר בתלמידי הישיבות, אבל מידע חדש שקיבלנו מצה"ל חושף שגם בצד של הנשים אנחנו בבעיה. מתברר שיש יותר מ-100 אלף צעירות שקיבלו מהצבא פטור משירות מטעמי דת בשש השנים האחרונות.
אחרי ה-7.10 קראנו בתקשורת שצעירות ביקשו לוותר על הפטור ולהצטרף לצה"ל. על פי החוק הן הרי מחויבות בגיוס ממש כמו נשים חילוניות. אז ביקשנו את הנתונים מצה"ל.
המידע שקיבלנו אכן מאשר שבתחילת המלחמה חל זינוק משמעותי במספר הנשים הדתיות שוויתרו על הפטור. אבל הנתונים מלמדים גם שככל שהמלחמה נמשכת, המגמה הזו נחלשה ולמעשה התפוגגה. עכשיו הצעירות חוזרות לבקש את הפטור כאילו שאנחנו ב-6 באוקטובר.
נזכיר שהסדר חוק הגיוס לתלמידי הישיבות שוועדת חוץ וביטחון דנה בפרטיו בימים אלה – עוסק רק בפטור לתלמידי הישיבות. בזמן ש-100 אלף צעירות דתיות – פטורות משירות.
המידע שקיבלנו מצה"ל
בקשת המידע לצה"ל
תודה לשומרים על האינפוגרפיקה

עזרו לנו להמשיך להילחם על המידע
בואו לעגל לטובה לתנועה
היכנסו עכשיו, זה לוקח דקה, ותרמו לנו את האגורות מהעודף בכל קנייה. קניתם ב-99.90 ₪? תרמתם לנו 10 אגורות. כ-5 שקלים בחודש במצטבר. בשבילנו זה המון. ❤️
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 28 ביולי 2026הוצאות מעונות ראש הממשלה ל-2025-2026
- 27 ביולי 2026הוועדה לחיוב אישי במשרד הפנים – התכנסה רק פעמיים בשנה וחצי
- 24 ביולי 2026בית המשפט: המשטרה תחשוף סעיפים בנהלי הפרות סדר וחסימת צירים
- 24 ביולי 2026בית המשפט: השר בן גביר התערב במידע בניגוד לחוק
- 24 ביולי 2026נתוני רשות האוכלוסין: מספר הפליטים מאריתריאה וסודן ירד ב-50% בעשור