רשימת התקלות והאירועים הסביבתיים החריגים בקצא"א
תאריך: 29 באוגוסט 2024
מאז 2019 אירעו לפחות 11 דליפות נפט כתוצאה מכשלים בציוד או חורים בצינורות של חברת קצא"א, ותשע דליפות או אירועים סביבתיים אחרים בשל גורמים כמו חבלות בצינור וטעויות אנוש. כך עולה ממידע שקיבלה התנועה לחופש המידע. תחקיר של העיתונאי דניאל דולב ב"שומרים" בעקבות מסמכים ומידע שקיבלנו חושף את התקלות שלא שמעתם עליהן בקצא"א – החל מכשלים בציוד, דרך טעויות אנוש ועד חבלות מכוונות. בין השאר, עולה מהמידע שאלפי ליטרים של נפט דלפו מצינורות קצא"א בחמש השנים האחרונות. כל זה כשברקע כוונה להגדיל משמעותית את כמות הנפט שהחברה משנעת.
יש לציין שמסירת המידע על האירועים הסביבתיים שהתרחשו בחברה והתחקירים הפנימיים שערכה קצא"א בעקבותיהם התאפשרה לאחר שהממשלה צמצמה את צו החיסיון על פעילותה של קצא"א, ובאמצעות בקשה שהגישה התנועה לחופש המידע.
בואו לעיין בכל המידע שקיבלנו
רשימת האירועים הסביבתיים
בקשת המידע שהגשנו
עזרו לנו להמשיך להילחם על המידע
בואו לעגל לטובה לתנועה
היכנסו עכשיו, זה לוקח דקה, ותרמו לנו את האגורות מהעודף בכל קנייה. קניתם ב-99.90 ₪? תרמתם לנו 10 אגורות. כ-5 שקלים בחודש במצטבר. בשבילנו זה המון. ❤️
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 12 באוגוסט 2026המכוניות הכי נגנבות בישראל ב-2025
- 4 באוגוסט 2026חשפנו: דוחות הביקורת על לימודי ליבה במוסדות חרדיים
- 2 באוגוסט 2026עתרנו וחשפנו: יומן הפגישות של השרה עידית סילמן ל-2025
- 28 ביולי 2026הוצאות מעונות ראש הממשלה ל-2025-2026
- 27 ביולי 2026הוועדה לחיוב אישי במשרד הפנים – התכנסה רק פעמיים בשנה וחצי