חשיפה: רשימת המפעלים המזהמים בישראל
מי הם המפעלים המזהמים בישראל? את הרשימה מובילים לשנת 2023 מובילים בית זיקוק אשדוד, כיל רותם, בז"ן, השפד"ן וכרמל אולפינים.
בעקבות פרסום ב"שקוף" על עיכוב תמוה בפרסום רשימת המפעלים המזהמים, דרשנו מהמשרד להגנת הסביבה לפרסם את המידע. שמות המפעלים המזהמים מופיעים בדוח שנקרא "מדד ההשפעה הסביבתית" שהמשרד נהג לפרסם מדי שנה והפסיק בתקופת השרה עידית סילמן.
מדובר בדוח שמתפרסם מדי שנה ומדרג את התעשיות הציבוריות והממשלתיות לפי מידת הזיהום, עבירות חוק אוויר נקי ופעולות נוספות. הדוח האחרון פורסם באוגוסט 2023 ובו נתונים על שנת 2021. אלא שמאז לא פורסמו נתונים, בשל המלחמה.
בבקשת חופש המידע ביקשנו לקבל את הדוח ואת המתודולוגיה: "בהתאם לחוק חופש המידע נבקש לקבל את נתוני מדד ההשפעה הסביבתית לשנים 2022 ו-2023 של המשרד להגנת הסביבה וכן פריטי מידע נוספים הנוגעים למדד".
לדברי עו"ד דן רוזטל מהתנועה לחופש המידע, "לאחרונה אנו רואים ירידה חדה בפרסום המידע היזום של המשרד להגנת הסביבה – מידע ציבורי חשוב. מדד ההשפעה הסביבתית הוא דוגמה נוספת לצורך בהנגשת נתונים לציבור כדי לקיים פיקוח ציבורי נדרש על הסביבה". עוד אמר כי "ראוי היה שהמשרד עצמו יפעל בשקיפות מרבית מבלי לחכות לפתיחת הליך על ידי התנועה לחופש המידע".
במקביל לבקשת המידע שהגשנו, גם ח"כ הכנסת וראי להב-הרצנו (יש עתיד) הגיש שאילתא דחופה לשרה סילמן, במטרה לזרז את פרסום הדוח.
טוב עשה המשרד שפרסם את המידע. בואו לעיין ברשימת המפעלים המזהמים.
רשימת המפעלים המזהמים 2023
פורסם תחת: חדשות
תגיות: המשרד להגנת הסביבה, מפעלים מזהמים, עידית סילמן
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 16 באוקטובר 2025מידע שחשפנו – יש חוק, אבל אין פיקוח על המיליארדים שמגלגלים הגמ"חים
- 8 באוקטובר 2025מפעל הג'ובים נחשף: החלטות ועדת דותן למינוי דירקטורים בחברות ממשלתיות
- 3 באוקטובר 2025ביקור ביקב, כלביה ובמתקן כליאה – מה עשה בן גביר בגיאורגיה
- 17 בספטמבר 2025הנתונים נחשפים: בצה"ל מנסים להחזיר לשירות מילואים עשרות אלפי אזרחים שקיבלו פטור
- 15 בספטמבר 2025מקבלי פטור נפשי משירות בצה"ל – לפי יישובים