סימנים של קריסה: 360 משרות בכירים בשירות הציבורי לא מאוישות
תאריך: 12 ביוני 2025
לפעמים קשה להצביע על תהליכים שקטים ומסוכנים שקורים – עד שמגיעים הנתונים. מידע שקיבלנו מנציבות שירות המדינה חושף איך נראית במציאות ההחלשה של השירות הציבורי, עמוד השדרה של המדינה.
מידע שקיבלנו חושף שיש 360 משרות בכירות לא מאוישות. מדובר במשרות כמו ראשי אגפים, סמנכ"לים ואפילו מנכ"לים. עוד מתברר מהנתונים ש-66 מהמשרות מאוישות במינוי זמני של מלאי מקום. למרבה האירוניה זה כולל גם את תפקיד הנציב עצמו. השבוע התבשרנו על חזרתו של פרופ' דניאל הרשקוביץ כממלא מקום הנציב.
המשרדים שבהם יש הכי הרבה תקנים לא מאוישים הם משרד המשפטים, המשרד לביטחון לאומי, משרד הבריאות, משרד החוץ, משרד האוצר ומשרד הפנים. אגב, גם במשרד ראש הממשלה אין מנכ"ל ויועצת משפטית. בואו לעיין בכל המידע שקיבלנו.
תקנים בכירים לא מאוישים
*** שימו לב: הרשימה מעודכנת למאי 2025
פורסם תחת: חדשות
עזרו לנו להמשיך להילחם על המידע
בואו לעגל לטובה לתנועה
היכנסו עכשיו, זה לוקח דקה, ותרמו לנו את האגורות מהעודף בכל קנייה. קניתם ב-99.90 ₪? תרמתם לנו 10 אגורות. כ-5 שקלים בחודש במצטבר. בשבילנו זה המון. ❤️
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 23 בינואר 2026הנתונים נחשפים – כך טיפלה המשטרה בתלונות של מפגינים נגד שוטרים
- 21 בינואר 2026עתרנו לביהמ"ש: המשטרה מסתירה נתונים על גניבת מכוניות בישראל
- 20 בינואר 2026הוצאות מעונות נתניהו ל-2024 – עם פחות הסתרות
- 15 בינואר 2026בדיקת התנועה: משרד הבריאות לא השיב ל-135 עתירות חופש מידע ושילם 550 אלף שקל
- 13 בינואר 2026לשכת עורכי הדין שילמה לאשתו של יו"ר ההסתדרות לפחות 150 אלף שקל. אבל על למה?