דילוג לתוכן העמוד

ליאור קודנר מונה ליו"ר התנועה לחופש המידע

העיתונאי ליאור קודנר מונה לתפקיד יו"ר התנועה לחופש המידע. קודנר, עיתונאי ותיק, מכהן כיום כמנכ"ל הדיגיטל של עיתון "הארץ", ואחראי על ניהול אתרי "הארץ" בעברית ובאנגלית ואתר "TheMarker". במקביל, הוא מגיש את פודקאסט האקטואליה  "השבוע", הנמצא בצמרת דירוג ההאזנות בישראל.

קודנר יחליף בתפקיד את הפרשן והעיתונאי נדב איל, שביקש לסיים את תפקידו כיו"ר התנועה בחמש השנים האחרונות, והיה שותף פעיל בקידום מטרותיה לחיזוק השקיפות השלטונית והנגשת המידע לציבור.

התנועה לחופש המידע פועלת משנת 2004 לקידום ומיצוי של חוק חופש המידע בישראל וקידום השקיפות, הפיקוח הציבורי והאחריותיות במוסדות השלטון. בין הישגי התנועה בשנים האחרונות חשיפת: מפת הפשיעה בישראל; רשימת המחזיקים החריגים בדרכונים דיפלומטיים; ציוני הבגרות והמיצ"ב בחתך בית ספרי; נתוני ההתגייסות במילואים לפי יישובים; פרסום תקציב הרשויות המקומיות באינטרנט; ההסכם בין מדינת ישראל לחברת פייזר סביב חיסוני הקורונה; הוצאות והתקשרויות של  משרדי הממשלה; נתונים על אובדנות בצה״ל ועוד.

היושב ראש מכהן בתפקיד בהתנדבות.

ליאור קודנר, היו"ר הנכנס של התנועה: "שקיפות היא תנאי יסוד לקיום של דמוקרטיה מתפקדת, ובמיוחד בתקופה שבה אמון הציבור במוסדות הולך ונשחק. חופש המידע הוא לא רק כלי מקצועי לעיתונאים אלא זכות בסיסית של כל אזרח. לצד החשיבות להנגיש את חוק חופש המידע לכל ישראלי, אני רואה בעשייה של התנועה לחופש המידע נדבך משלים וחשוב לפעילות העיתונאים במדינה״.

נדב איל, היו"ר היוצא של התנועה: "התנועה לחופש המידע ממשיכה לקדם מטרה קריטית בעידן הזה, של שקיפות ואחריות. חופש המידע הוא המקום בו ימין שמרני ושמאל פרוגרסיבי יכולים וצריכים להיפגש: שני הצדדים דורשים מהממשלה על שלוחותיה לקבל את המידע שהוא בבעלות הריבון, הציבור כולו.  אחרי חמש שנים אני שמח שליאור קודנר, עיתונאי מוכשר ובעל הישגים מרשימים, יהיה היו"ר החדש. הייתה לי זכות לשמש כיו"ר התנועה ואמשיך לסייע למטרותיה, ואני מודה מאוד לצוות התנועה ובפרט למנכ"ל הידי נגב ולמנכ"לית הקודמת רחלי אדרי על מלאכתם המסורה והחשובה למען הדמוקרטיה".

מנכ"ל התנועה לחופש המידע, עו"ד הידי נגב: "ליאור מביא עמו לתנועה שילוב בין ניסיון עיתונאי משמעותי וראייה לטווח רחוק של תחום המידע הציבורי. בעידן שבו מידע הוא תנאי חיוני לקיום של דמוקרטיה בריאה, ליאור הוא מינוי מצוין שיאפשר לקדם את התנועה ואת פעילותה. אנו מודים לנדב איל על תרומתו המשמעותית בשנים האחרונות שחיזקה את מעמד התנועה ומאחלים לו הצלחה רבה."

 

עזרו לנו להמשיך להילחם על המידע
בואו לעגל לטובה לתנועה
היכנסו עכשיו, זה לוקח דקה, ותרמו לנו את האגורות מהעודף בכל קנייה. קניתם ב-99.90 ₪? תרמתם לנו 10 אגורות. כ-5 שקלים בחודש במצטבר. בשבילנו זה המון. ❤️