דילוג לתוכן העמוד

חשפנו את רשימת המתנות שקיבל ראש הממשלה בביקורים רשמיים

אחרי שעתרנו לבית המשפט, משרד ראש הממשלה פרסם את רשימת המתנות שהתקבלו בביקורים רשמיים משנת 2017. הרשימה נמסרה לנו היום האחרון שבו משרד ראש הממשלה יכול היה להגיב לבקשה לביזיון בית המשפט שהגשנו לאחר שלא הגיבו והעבירו את המידע שהתחייבו להעביר לאחר שהגשנו עתירה לקבלת המידע על מתנות ראש הממשלה.

משרד ראש הממשלה שלח טבלת אקסל עם פרטי המתנות שהתקבלו. מה שחסר ברשימה הן חלק מהמתנות שכבר נקבע שעל ראש הממשלה להחזיר.

היכן ספר התנ״ך הראשון עם פירוש רש״י שנמסר מנשיא רוסיה, קופסה מלבנית עשויה זכוכית מעוטרת עלי זהב של האמן סטפן שלנסר ופסל נשר מוזהב שנמסרו מנשיא ארה״ב, מגש כסף שנמסר מנשיא צרפת, קופסא המכילה מטבע מוזהב שנמסר מהאפיפיור ועוד. כל המתנות הללו אושרו להצגה במקומות שונים ע״י ועדת המתנות, אך לפי דיווחים קודמים לא הוחזרו לחדר המתנות.

צריך להזכיר החוק הישראלי אוסר על עובד ציבור לקבל מתנה ״באשר הוא עובד ציבור״. כמו כן, כללי ועדת אשר קובעים כי ״שר לא יקבל שכר או טובת הנאה, זולת שכרו שמשלמת לו המדינה״. עוד קובע חוק המתנות כי עובד הציבור שהפר ביודעין את החובה המוטלת עליו ״דינו – קנס פי שלושה משווי המתנה ביום קבלתה או ביום פסק הדין המרשיע, לפי הגבוה יותר״. במילים פשוטות – לעובד ציבור, לא כל שכן לראש הממשלה, אסור לקבל מתנות.

רשימת המתנות

 

המענה ממשרד ראש הממשלה

המענה של משרד ראש הממשלה

בקשת המידע

בקשת המידע
עזרו לנו להמשיך להילחם על המידע
בואו לעגל לטובה לתנועה
היכנסו עכשיו, זה לוקח דקה, ותרמו לנו את האגורות מהעודף בכל קנייה. קניתם ב-99.90 ₪? תרמתם לנו 10 אגורות. כ-5 שקלים בחודש במצטבר. בשבילנו זה המון. ❤️