השרה סילמן מעכבת מינויים של נציגי סביבה
בקשת מידע של התנועה לחופש המידע חשפה כי השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן, מעכבת מינויים של נציגי סביבה במוסדות התכנון ובגופים ציבוריים נוספים. לפי המידע שנמסר לתנועה, חסרים נציגי ארגוני סביבה במועצה לגנים לאומיים, בשמורות טבע ובאתרים לאומיים. בנוסף, חסרים חברים במליאת רשות הטבע והגנים, וכך גם ברשות נחל הקישון, בחברה הממשלתית להגנת מצוקי חוף הים התיכון, מועצת איגוד ערים כנרת, חברת פארק אריאל שרון בע"מ ומועצת רשות מקרקעי ישראל (רמ"י).
ערן בן ימיני, מנכ"ל חיים וסביבה, ארגון הגג של ארגוני הסביבה, פנה לאחרונה לשרה, כיוון שכדי למנות את נציגי ארגוני הסביבה יש צורך בהמלצתה, ולאחר מכן באישור שר הפנים. לדבריו, "למרות שיתוף פעולה הדוק ומבורך עם משרד הפנים בקידום מינויים", כתב לסילמן, "עדיין זה תקופה ארוכה של למעלה משנתיים, ישנו חוסר אקוטי של נציגים של הגופים הציבוריים, שעניינם בשמירה על איכות הסביבה במוסדות התכנון השונים וכן של ממלאי מקום".
אין זו הפעם הראשונה שנטען שהשרה סילמן מעכבת מינויים. בחברה להגנת הטבע נאלצו לאיים בנקיטת הליכים משפטיים, לאחר שהשרה התעכבה במינוי מנכ"ל הארגון למליאת הרשות. מאז המינוי אושר, אבל אחרים מעוכבים.
עו"ד הידי נגב, מנכ"ל התנועה לחופש המידע, אמר כי "התפקידים הלט מאויישים בחברות הממשלתיות ובוועדות הציבוריות שהשרה סילמן מעכבת, הם טפח נוסף מחוסר התפקוד במשרד להגנת הסביבה".
המידע שקיבלנו מהמשרד
המענה מהמשרד להגנת הסביבה
בקשת המידע
תמיכות וקולות קוראים – בואו לעיין במידע נוסף שקיבלנו מהמשרד להגנת הסביבה
פורסם תחת: חדשות
תגיות: המשרד להגנת הסביבה, מינויים, עידית סילמן
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 14 באוקטובר 2026עתרנו וחשפנו את הוצאות הביקור של שרה נתניהו בוושינגטון
- 12 באוקטובר 2026תקציב הקשר עם הבוחר למחצית הראשונה של 2026
- 12 באוקטובר 2026נתוני צה"ל: אלה היישובים עם הכי הרבה משתמטים
- 29 בספטמבר 2026עתירה תקדימית שהגשנו ליו"ר ועדת הבחירות: לחשוף את הבוטים של הליכוד
- 29 בספטמבר 2026חשפנו את הדו"חות הכספיים של ועד עובדי התעשייה האווירית