בעקבות עתירת חופש מידע – האוצר הסכים לחשוף חוות דעת שהוגשו לוועדת ששינסקי
שבועיים אחרי שהתנועה לחופש המידע הגישה בקשה לפרסום את הפרוטוקולים של ועדת ששינסקי, החלו להתפרסם חומרים הנוגעים לעבודת הוועדה. בעקבות עתירת חופש מידע שהגיעו חברות הגז, החליט משרד האוצר לחשוף את חוות הדעת והמסמכים שהוגשו לוועדת ששינסקי, הדנה במדיניות התמלוגים על תגליות הגז והנפט. ההחלטה התקבלה בעקבות המלצתו של שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, נעם סולברג, שקבע כי "בזהירות המתחייבת אמליץ לבאי כוח הצדדים לבוא בדברים ביניהם במישרין, כי על פני הדברים דומני כי לפחות לגבי מקצת מן המסמכים ניתן להגיע להסכמה".
חברות הגז עתרו לאחרונה לבית המשפט, לאחר שבקשתן לחשוף חומרים נענתה בשלילה על ידי משרד האוצר. החברות ביקשו בין היתר את הדו"ח המקורי של החברה הבינלאומית IHS שהוגש למדינה בעניין בשנת 2003, ניתוחים כלכליים שונים בנוגע למשק הגז, חוות דעת שהוגשה מטעם פרופ' ברק מדינה ואת עמדתה המשפטית של רשות המסים בנושא. משרד האוצר סירב לחשוף את מרבית החומרים, אך חזר בו לקראת הדיון בעתירה.
ואולם מסמך אחד בכל זאת נותר חסוי: הפטור שהתחייבה רשות המסים להעניק ל-EMG. לדברי מנכ"ל התנועה לחופש המידע, רועי פלד, יש פה פרשנות מרחיבה מאוד של פקודות מס הכנסה במטרה להתחמק ממסירת מידע. את ההפנייה של גילוי הכנסות הנישום אפשר באמצעות סעיף 11 של חוק חופש המידע ולהשחיר את המידע הרגיש".
לחוות הדעת שפורסמו:
פורסם תחת: חדשות
חדשות אחרונות
- 3 ביולי 2026נתוני המשטרה: שיא בעליית יהודים להר הבית
- 30 ביוני 2026חשפנו: כמה עלה לנו כנף ציון
- 30 ביוני 2026ביהמ"ש הורה לצה"ל למסור נתונים עדכניים על מספר המשתמטים
- 26 ביוני 2026נתוני פיקוח על ישיבות: נערכו 53 ביקורות – רק באחת נמצאו ליקויים
- 21 ביוני 2026פעילות הצנזורה ב-2025 – התערבה ב-15 ידיעות ביום בממוצע