בעקבות עתירת חופש מידע – האוצר הסכים לחשוף חוות דעת שהוגשו לוועדת ששינסקי
שבועיים אחרי שהתנועה לחופש המידע הגישה בקשה לפרסום את הפרוטוקולים של ועדת ששינסקי, החלו להתפרסם חומרים הנוגעים לעבודת הוועדה. בעקבות עתירת חופש מידע שהגיעו חברות הגז, החליט משרד האוצר לחשוף את חוות הדעת והמסמכים שהוגשו לוועדת ששינסקי, הדנה במדיניות התמלוגים על תגליות הגז והנפט. ההחלטה התקבלה בעקבות המלצתו של שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, נעם סולברג, שקבע כי "בזהירות המתחייבת אמליץ לבאי כוח הצדדים לבוא בדברים ביניהם במישרין, כי על פני הדברים דומני כי לפחות לגבי מקצת מן המסמכים ניתן להגיע להסכמה".
חברות הגז עתרו לאחרונה לבית המשפט, לאחר שבקשתן לחשוף חומרים נענתה בשלילה על ידי משרד האוצר. החברות ביקשו בין היתר את הדו"ח המקורי של החברה הבינלאומית IHS שהוגש למדינה בעניין בשנת 2003, ניתוחים כלכליים שונים בנוגע למשק הגז, חוות דעת שהוגשה מטעם פרופ' ברק מדינה ואת עמדתה המשפטית של רשות המסים בנושא. משרד האוצר סירב לחשוף את מרבית החומרים, אך חזר בו לקראת הדיון בעתירה.
ואולם מסמך אחד בכל זאת נותר חסוי: הפטור שהתחייבה רשות המסים להעניק ל-EMG. לדברי מנכ"ל התנועה לחופש המידע, רועי פלד, יש פה פרשנות מרחיבה מאוד של פקודות מס הכנסה במטרה להתחמק ממסירת מידע. את ההפנייה של גילוי הכנסות הנישום אפשר באמצעות סעיף 11 של חוק חופש המידע ולהשחיר את המידע הרגיש".
לחוות הדעת שפורסמו:
פורסם תחת: חדשות
חדשות אחרונות
- 21 במאי 2026בבחירות 2026 נדע קצת יותר – סולברג נענה לפניית התנועה
- 21 במאי 2026משרד החינוך מסתיר: עבודתה החשאית של הוועדה לענייני הסתה
- 15 במאי 2026התנועה למבקר המדינה: לבדוק שימוש לא ראוי של הליכוד בבוטים בבחירות
- 13 במאי 2026אחרי שעתרנו: קיבלנו את יומן השר סמוטריץ' ל-2024-2025
- 11 במאי 2026איפה הציוד שהמשטרה מחרימה ממפגינים? למשטרה "אין נוהל מסודר"