מי נושא בנטל? מספר ימי המילואים בחלוקה לערים
אנחנו ממשיכים לעקוב אחרי חלוקת נטל המילואים מתחיל המלחמה. לקח כמעט שנה, ורק אחרי שעתרנו לבית המשפט, עד שקיבלנו מצה"ל את מספר ימי המילואים בכל עיר ב-2024. מוזמנים לעיין גם בנתונים שקיבלנו לשנת 2023.
את בקשת המידע הגיש שי לרנר מהפרקטיקום לחופש המידע באוניברסיטת רייכמן. את העתירה הגישה עו"ד יערה וינקלר שליט, שגם מנחה את הפרקטיקום.
לדברי עו"ד וינקלר שליט, "לצערנו צה"ל הסתיר מהציבור נתונים ומידע ציבורי חשוב במשך זמן רב בנוגע לגיוס המילואים. מכעיס שרק שנה לאחר הגשת הבקשה ורק לאחר צו בית המשפט נמסר המידע החשוב הזה. לגופו של המידע – התמורות שחלו בשנתיים האחרונות עם התארכות המלחמה כפי שניתן לראות דרך נתוני הערים המגויסות הן משמעותיות ומצדיקות ביתר שאת את החובה לפרסם את הנתונים באופן שוטף. בין היתר, כדי להוות תמרור לקובעי מדיניות".
המענה מצה"ל
נספח ב'
נספח ג'
בקשת המידע
פורסם תחת: חדשות
תגיות: אי מתן מענה, דובר צה"ל, יערה וינקלר-שליט, מילואים, מלחמה בעזה, צה"ל
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 23 ביולי 2026חשפנו: רשימת המשפיענים הזרים שהשר שיקלי פגש
- 22 ביולי 2026התקשרויות בית הנשיא: הרצוג הסתיר – אנחנו עתרנו וחשפנו
- 14 ביולי 2026נתונים שחשפנו: עלייה עקבית במספר המאובחנים בשלבקת חוגרת
- 8 ביולי 2026חשפנו: 667 עובדים עזבו את משרד התחבורה בתקופת מירי רגב
- 8 ביולי 2026חשפנו את נתוני הפשיעה הלאומנית של מחוז ש"י: זינוק של 560% בטרור היהודי