דילוג לתוכן העמוד

מה קרה עם מנהלת ההגירה מרצון

כמעט שנה עברה מאז ששר הביטחון ישראל כ"ץ הכריז על הקמת "מנהלת טרנספר". אותו גוף שאמור היה לעודד הגירה מרצון של תושבים ברצועת עזה. שאלנו את עצמנו מה קרה עם המנהלת הזאת, שלרגע שיקפה את מדיניות הממשלה, עד שטראמפ שינה כיוון והפסיק לדבר על פינוי תושבים לטובת בינוי הריביירה. אלא שמתברר שמשרד הביטחון וצה"ל מסרבים למסור מידע על פעילותה.

ביקשנו לדעת מי עומד בראשה, מה התקציב שלה, כמה פלסטינים תושבי עזה עזבו את הרצועה מאז שהוקמה. ביקשנו גם את רשימת הדיונים שהמנהלת קיימה, את שמות המשתתפים, ואת התוכנית שהכין הצבא. המתנו לתשובות צה"ל במשך יותר מ-300 יום, ולתשובות משרד הביטחון במשך יותר מ-220 יום. עד שנאלצנו לעתור לבית המשפט, באמצעות עו"ד דן רוזנטל. לדעתנו יש אינטרס ציבורי משמעותי בפיקוח על פעולות הממשלה והצבא בנושא רגיש זה.

העתירה שהגשנו

העתירה שהגשנו

עתירה נוספת

עתירה נוספת
עזרו לנו להמשיך להילחם על המידע
בואו לעגל לטובה לתנועה
היכנסו עכשיו, זה לוקח דקה, ותרמו לנו את האגורות מהעודף בכל קנייה. קניתם ב-99.90 ₪? תרמתם לנו 10 אגורות. כ-5 שקלים בחודש במצטבר. בשבילנו זה המון. ❤️