נתוני פיקוח על ישיבות: נערכו 53 ביקורות – רק באחת נמצאו ליקויים
המדינה מתקצבת ישיבות בעשרות מיליוני שקלים – ביקשנו לדעת איך היא מפקחת עליהן. את בקשת המידע למשרד הרווחה הגשנו עבור עיתונאי כלכליסט שחר אילן. הגיש את הבקשה גבריאל שחמנוב, סטודנט מהקליניקה לחופש המידע במכללה למינהל. ביקשנו לדעת איך המשרד מפקח על ישיבות שבהן תלמידים נשארים לישון בלילה. מהמידע שקיבלנו עולה כי המשרד מעדיף לבדוק את הפנימיות ביום ולא בלילה. בכל אחת משלוש השנים האחרונות נערכו בין 550 ל-600 ביקורות שוטפות – קרוב לשלוש ביקורות למוסד. כל הבדיקות נערכו ביום. ב-2023 נערכו 46 ביקורות לילה בלבד לכ-2,000 מוסדות, ב-2024 – 55, וב-2025 – 53. בכולן לא נמצאו פגמים, חוץ מביקורת אחת ב-2025 שבה נמצאו פגמים קלים.
עו"ד אור סדן מהתנועה לחופש המידע אמר כי "המידע שנחשף כאן מעיד על פיקוח לקוי של המדינה. לא ייתכן שבעוד ישיבות מקבלות עשרות מיליוני שקלים, אין מי שבודק אם אכן התלמידים ישנים בהן".
שחר אילן כותב כי משרד הרווחה מתקצב פנימיות של ישיבות ב-80 מיליון שקל בשנה. מדובר בכ-200 ישיבות חרדיות לגילאי תיכון, שמקבלות תקציב מגזרי שרובו מכספים קואליציוניים. הנתונים שקיבלנו מגלים כי ב-75% מהמוסדות לא נערכות ביקורות לילה, כך שלא ניתן לדעת אם התלמידים ישנים שם בפועל.
נתוני ביקורות
בקשת המידע
פורסם תחת: חדשות
תגיות: משרד הרווחה, פיקוח
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 30 ביוני 2026ביהמ"ש הורה לצה"ל למסור נתונים עדכניים על מספר המשתמטים
- 26 ביוני 2026נתוני פיקוח על ישיבות: נערכו 53 ביקורות – רק באחת נמצאו ליקויים
- 21 ביוני 2026פעילות הצנזורה ב-2025 – התערבה ב-15 ידיעות ביום בממוצע
- 19 ביוני 2026בית המשפט: הסתרת סעיפי ההסכם לבנייה בסובב הדסה – אינה סבירה
- 17 ביוני 2026מספר התיקים הפתוחים בבתי המשפט – יותר מחצי מיליון