ביהמ"ש: הסי.אי.איי יואשם בביזיון אם לא יחשוף קלטות מחקירות עצורים
תאריך: 27 באוגוסט 2008
שופט פרדלי במדינת ניו יורק הורה נתן לסי.אי.איי לחשוף קלטות בהן מצולמות חקירות של בכירים באל-קאידה, לפני שיואשם בביזיון בית המשפט. עם זאת אמר השופט בשימוע שהוא ייתן לסי.אי.איי אפשרות לשכנעו, בתוך עשרה ימים, מדוע אין מדובר בביזיון בית משפט.
האגודה לזכויות האזרח בארה"ב הגישה ב-2004 עתירת חופש מידע, בה ביקשה מבית המשפט להורות לסי.אי.איי למסור מידע על טיפול רשלני ומוות אפשרי כתוצאה ממנו של כמה אסירים הנחשדים במעורבות במעשי טרור. בית המשפט הורה לחשוף את הקלטות, אך שנה לאחר מכן נמסר שהן הושמדו מאחר "שלא היה להן ערך מודיעיני". המקרה עורר סערה בקונגרס, וגרר תביעה נוספת שהגישה האגודה לזכויות האזרח נגד הסי.אי.איי.
עזרו לנו להמשיך להילחם על המידע
בואו לעגל לטובה לתנועה
היכנסו עכשיו, זה לוקח דקה, ותרמו לנו את האגורות מהעודף בכל קנייה. קניתם ב-99.90 ₪? תרמתם לנו 10 אגורות. כ-5 שקלים בחודש במצטבר. בשבילנו זה המון. ❤️
חדשות אחרונות
- 9 ביוני 2026התנועה מציגה: איפה תצליחו לעבור טסט (ואיפה פחות)
- 3 ביוני 2026עתירת התנועה חשפה: אוריך נכנס לקריה 138 פעמים בזמן מלחמה
- 1 ביוני 2026עתרנו וחשפנו – בקשות המידע שהשר בן גביר התערב בהן
- 26 במאי 2026עתרנו נגד משרד האוצר: מסרב לחשוף את מנגנון הסיוע ההומניטרי לעזה
- 21 במאי 2026בבחירות 2026 נדע קצת יותר – סולברג נענה לפניית התנועה