ביהמ"ש: הסי.אי.איי יואשם בביזיון אם לא יחשוף קלטות מחקירות עצורים
תאריך: 27 באוגוסט 2008
שופט פרדלי במדינת ניו יורק הורה נתן לסי.אי.איי לחשוף קלטות בהן מצולמות חקירות של בכירים באל-קאידה, לפני שיואשם בביזיון בית המשפט. עם זאת אמר השופט בשימוע שהוא ייתן לסי.אי.איי אפשרות לשכנעו, בתוך עשרה ימים, מדוע אין מדובר בביזיון בית משפט.
האגודה לזכויות האזרח בארה"ב הגישה ב-2004 עתירת חופש מידע, בה ביקשה מבית המשפט להורות לסי.אי.איי למסור מידע על טיפול רשלני ומוות אפשרי כתוצאה ממנו של כמה אסירים הנחשדים במעורבות במעשי טרור. בית המשפט הורה לחשוף את הקלטות, אך שנה לאחר מכן נמסר שהן הושמדו מאחר "שלא היה להן ערך מודיעיני". המקרה עורר סערה בקונגרס, וגרר תביעה נוספת שהגישה האגודה לזכויות האזרח נגד הסי.אי.איי.
עזרו לנו להמשיך להילחם על המידע
בואו לעגל לטובה לתנועה
היכנסו עכשיו, זה לוקח דקה, ותרמו לנו את האגורות מהעודף בכל קנייה. קניתם ב-99.90 ₪? תרמתם לנו 10 אגורות. כ-5 שקלים בחודש במצטבר. בשבילנו זה המון. ❤️
חדשות אחרונות
- 6 בנובמבר 2025עתרנו נגד משרד הביטחון: מסרב לחשוף כמה כסף הועבר לסיוע הומניטרי בעזה
- 4 בנובמבר 2025המשטרה מסתירה את נתוני הפשיעה לשנת 2025
- 3 בנובמבר 2025מידע מהנהלת בתי המשפט: עלייה חדה בתביעות לשון הרע
- 29 באוקטובר 2025עתרנו נגד המשטרה: מסתירה את נוהל כיתור מפגינים
- 28 באוקטובר 2025החמרה בענישה על עבירות נשק? מידע שחשפנו מראה שלא בדיוק