נתוני צה"ל: אלה היישובים עם הכי הרבה משתמטים
קיבלנו מצה"ל את מספר צווי הגיוס שהוא שלח לתלמידי ישיבה בחלוקה לפי יישובים, ובחלוקה לפי צווים (ראשון, שני וצו 12). מהנתונים עולה שיותר מ-15 אלף תלמידי ישיבות קיבלו צו 12 בין יולי 2023 לאוקטובר 2025.
המידע נמסר רק אחרי שנאלצנו לעתור נגד דובר צה"ל, באמצעות עו"ד יערה וינקלר שליט. מדובר בהתנהלות חוזרת של צה"ל. במסגרתה מידע בעל חשיבות ציבורית מתפרסם רק לאחר הליך משפטי, במקום להיות נגיש לציבור מלכתחילה. בסוגיה מרכזית כל כך בסדר היום הציבורי, כמו גיוס חרדים לצה"ל, ראוי שהנתונים יהיו חשופים לציבור.
צו 12 נשלח למי שלא התייצב לצו ראשון או שלא השלים את כל המחויבויות בצו ראשון, כמו בדיקות רפואיות. קבלת צו 12 אינה בהכרח עריקות. לעיתים המועמד לשירות ביטחון מתייצב בסופו של דבר בלשכת הגיוס. עם זאת חלק גדול ממקבלי צו 12 הם בני ישיבות שהופכים מאוחר יותר לעריקים.

הנתונים שקיבלנו
בקשת המידע
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 12 באוקטובר 2026נתוני צה"ל: אלה היישובים עם הכי הרבה משתמטים
- 29 בספטמבר 2026עתירה תקדימית שהגשנו ליו"ר ועדת הבחירות: לחשוף את הבוטים של הליכוד
- 29 בספטמבר 2026חשפנו את הדו"חות הכספיים של ועד עובדי התעשייה האווירית
- 25 בספטמבר 2026חשפנו כמה לידות של קטינות יש בישראל
- 24 בספטמבר 2026האם סולברג ישים סוף למשפיענים שעושים תעמולה פוליטית סמויה