על היעילות של הריסת בתים, גבייה לא חוקית מתלמידים ומבחני קריאה לחיילים שלוש בקשות חדשות למידע
האם הריסת בתים מסייעת למלחמה בטרור? בשנת 2005 הכין האלוף אודי שני דו"ח שבחן את יעילותה של מדיניות הריסת הבתים של משפחות מחבלים. לפי פרסומים בתקשורת הדו"ח גרס שהריסת הבתים אינה מסייעת למלחמה בטרור, ושהשינאה שמעורר ההרס הגדילה את המוטיבציה לביצוע פיגועי נקמה. לפיכך ממליץ הדו"ח להפסיק להרוס בתים כענישה. לאחרונה החליטו הממשלה ומערכת אכיפת החוק לפעול כדי להביא להריסת בתי מחבלים. התנועה לחופש המידע פנתה לצה"ל בדרישה להביא לפרסום הדו"ח כדי לאפשר דיון ציבורי אמיתי על השימוש באמצעי זה.
אילו בתי ספר גובים תשלומים בלתי חוקיים מהתלמידים? מתברר שיש בתי ספר שנוהגים לאשר חוזר תשלומים אחד מול משרד החינוך, ולאחר מכן הפיצו חוזר תשלומים אחר להורים כך מתברר מתשובת משרד החינוך לפנייה לקבלת מידע שהגישה התנועה. משרד החינוך מסרב בינתיים למסור את שמות בתי הספר בהם מדובר.
האם הנוער יודא לקרוא? לצה"ל פתרונים. מערך המיון בצה"ל עורך מבדקים של יכולת הקריאה של המתגייסים. בעבר פורסמו נתונים המעידים על הידרדרות דרמטית ביכולת הקריאה של מועמדים לגיוס ילידי הארץ. בשנים האחרונות מסרב צה"ל לפניות אקדמאים לפרסם את נתוני ההצלחה הסטטיסטיים במבחנים שהוא עורך. התנועה לחופש המידע פנתה לדובר צה"ל כדי לקבל את הנתונים ה"סודיים".
* התמונה לקוחה מאתר הוועד הישראלי נגד הריסת בתים
פורסם תחת: חדשות
חדשות אחרונות
- 14 בנובמבר 2025רגב טורס: עלויות השרה לחו"ל מסוף 2024 עד אוגוסט 2025
- 14 בנובמבר 2025המירוץ לדרכון – רשימת מקבלי הדרכונים הדיפלומטיים החריגים נחשפת (בערך)
- 12 בנובמבר 2025עתרנו נגד השר שיקלי ומשרד התפוצות – מסתירים התקשרויות עם קבלני תעמולה
- 10 בנובמבר 2025חשפנו: פירוט הוצאות נתניהו בניו יורק ובוושינגטון ב-2024
- 10 בנובמבר 2025לעזוב את סילמן – חשפנו את רשימת התקנים הלא מאוישים במשרד להגנת הסביבה