חדשות
הושק אתר "תקציב פתוח" המאפשר לראשונה לנתח ולהשוות את הסעיפים בתקציב המדינה
תקציב המדינה על כל סעיפיו עלה אמש לראשונה לאינטרנט בפורמט המאפשר לנתח ולהשוות את סעיפיו הרבים. הנתונים מוצגים באתר "תקציב פתוח" שפיתחו מתנדבי "הסדנא לידע ציבורי" במסגרת שיתוף פעולה עם השר מיכאל איתן.
ספר התקציב של מדינת ישראל הוא כרך עב כרס הכולל עשרות אלפי סעיפים. המסמך היה אמנם חשוף לציבור אך מאחר שעד לאחרונה לא פורסם בקובץ אקסל או בפורמט אחר המאפשר ניתוח ועיבוד נתונים היכולת ללמוד אותו היתה מוגבלת. בעקבות פניית התנועה לחופש המידע (וגם בעקבות פסק דין שניתן בעתירה שהגשנו לפרסם את תקציב עיריית תל אביב – החליטו באוצר לפרסם את תקציב המדינה בקובץ אקסל. הנתונים הללו הם הבסיס לאתר החדש והאינטראקטיבי.
האתר החדש, המצוי תחת הקטגוריה של משרד האוצר באתר gov.il, הוא פרי היוזמה של השר מיכאל איתן, האמון על שיפור השירות לציבור. "זהו הישג דמוקרטי וטכנולוגי. דרך השיתוף והשקיפות, היא הדרך הנכונה ביותר לחיזוק הדמוקרטיה והכלכלה בישראל", אמר השר איתן.
את האתר פיתחו מתנדבי עמותת "הסדנא לידע ציבורי" שמפתחת אתרים שמנגישים מידע לציבור. בין השאר את האתר כנסת פתוחה, המציג לציבור את הנעשה בכנסת, כדי לעודד אזזרחים לעקוב אחר עבודתה.
תקציב המדינה – אינטראקטיווי, אך האם פתוח – פוסט בבלוג חורים ברשת
פורסם תחת: חדשות
חדשות אחרונות
- 30 בינואר 2023יותר מחצי שנה אחרי שעזב את משרד ראש הממשלה – נפתלי בנט פרסם יומן פגישות
- 25 בינואר 2023מידע שקיבלה התנועה חושף עד כמה עגום מצבו של המערך הפסיכולוגי הציבורי בישראל
- 22 בינואר 2023רשות המסים מסרבת לחשוף הטבות מס שניתנו לבנקים
- 22 בינואר 2023הנדון: חיזוק אמון הציבור על ידי חוק חופש המידע
- 19 בינואר 2023מעודדים תחבורה ציבורית? התנועה חושפת כמה מוציאים משרדי האוצר והתחבורה על חניות חינם לעובדים