איך ויקיליקס סותמת את הפה של אנשיה? עם קנס של 20 מיליון דולר
אתר ההדלפות ויקיליקס מאלץ את עובדיו ואת הגורמים המדליפים לו מסמכים לחתום על חוזה דרקוני שבו הם מתחייבים כי לא ידליפו את החומר למקורות אחרים. הקנס על הפרת החוזה הוא 12 מיליון ליש"ט (20 מיליון דולר) – כך חשף הבלוגר דיוויד אלן גרין בבלוג שלו NewStatesman. הבלוגר מפרסם עותק של המסמך שמעביר האתר לחתימת מקורותיו ועובדיו.
המסמך קובע כי החומרים שמעבירים המדליפים לאתר יהיו רכושו המסחרי הבלעדי של ויקיליקס, וכי מי שידליף אותם ייקנס ב"שווי שוק טיפוסי של אוסף מסמכים שברשות ויקיליקס", 20 מיליון דולר להערכת האתר. חשיפה מוקדמת של המסמכים, לפי החוזה, "תוביל לאובדן ההזדמנות של ויקיליקס למכור את המידע לגופי חדשות ומו"לים".
למרות שמייסד האתר ג'וליאן אסאנג' העלה בעבר את האפשרות של מכירת מידע מודלף לעיתונים וגופי חדשות, האתר טרם עשה זאת. ב-2008 ניסה ויקיליקס לערוך מכירה פומבית של אלפי אי-מיילים שהיו שייכים לאחד מיועציו הבכירים של נשיא ונצואלה הוגו צ'אווס, אך המכירה נכשלה.
סגנו הפורש של אסאנג', דניאל דומשיט-ברג, אמר ל"גרדיאן" כי חשיפת החוזים הכובלים את עובדי האתר מראה כי ויקיליקס הפך לארגון דכאני, המתנהל בדומה למדינות ולעסקים אותם הוא מתיימר לבקר.
חדשות אחרונות
- 6 בנובמבר 2025עתרנו נגד משרד הביטחון: מסרב לחשוף כמה כסף הועבר לסיוע הומניטרי בעזה
- 4 בנובמבר 2025המשטרה מסתירה את נתוני הפשיעה לשנת 2025
- 3 בנובמבר 2025מידע מהנהלת בתי המשפט: עלייה חדה בתביעות לשון הרע
- 29 באוקטובר 2025עתרנו נגד המשטרה: מסתירה את נוהל כיתור מפגינים
- 28 באוקטובר 2025החמרה בענישה על עבירות נשק? מידע שחשפנו מראה שלא בדיוק