ינואר 09: לשכת ראש הממשלה
בדצמבר 2008 פנינו למשרד ראש הממשלה כדי לקבל את הסדר ניגוד הענייינים אשר גובש עבור ד"ר יורם טורבוביץ, איש סודו של אהוד אולמרט, שביקש להתמנות לשליחו המיוחד לעניינים המשא ומתן עם סוריה.
טורבוביץ היה איש עסקים פרטי עד שנכנס לתפקיד ראש הסגל בלשכת ראש הממשלה, אהוד אולמרט, ב-2006. תפקידו אותו עזב באוגוסט 2008, בעקבות הודעתו של אולמרט כי לא יתמודד על תפקיד יו"ר קדימה. לאחר התפטרותו ביקש אולמרט למנות את טורבוביץ ליועץ מיוחד בלשכתו ולשליחו המיוחד במשא ומתן עם הסורים. לשם כך נדרש אישור מיוחד של היועץ המשפטי לממשלה, ולכן תוכניתו של אולמרט לא יצא לפועל.
ללשכת ראש הממשלה לקח פחות מחודש להיענות לבקשתינו ולהעביר לנו את הסכם ניגוד העניינים שנחתם עם טורבוביץ עם כניסתו לעבודה בלשכת ראש הממשלה.
התגובה המהירה משמחת במיוחד לאור ניסיון העבר הכאוב: בקשתנו לקבל את הסדרי ניגוד העניינים של דב וייסגלס, מנכ"ל משרד ראש הממשלה בתקופת אריאל שרון, אילן כהן, מנכ"ל משרד הפנים, גדעון בר לב וראש מנהלת ההתנתקות, יונתן בשיא נענתה בשלילה. רק עתירה שהגשנו לבית המשפט גרמה ליועץ המשפטי לממשלה לחזור בו ולפרסם את הסדרי ניגוד העניינים של אישים אלה.
פורסם תחת: אות המופת
תגיות: אהוד אולמרט, לשכת ראש הממשלה, משרד ראש הממשלה, ניגוד עניינים, ניגודי עניינים
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 6 בנובמבר 2025עתרנו נגד משרד הביטחון: מסרב לחשוף כמה כסף הועבר לסיוע הומניטרי בעזה
- 4 בנובמבר 2025המשטרה מסתירה את נתוני הפשיעה לשנת 2025
- 3 בנובמבר 2025מידע מהנהלת בתי המשפט: עלייה חדה בתביעות לשון הרע
- 29 באוקטובר 2025עתרנו נגד המשטרה: מסתירה את נוהל כיתור מפגינים
- 28 באוקטובר 2025החמרה בענישה על עבירות נשק? מידע שחשפנו מראה שלא בדיוק