ינואר 09: לשכת ראש הממשלה
בדצמבר 2008 פנינו למשרד ראש הממשלה כדי לקבל את הסדר ניגוד הענייינים אשר גובש עבור ד"ר יורם טורבוביץ, איש סודו של אהוד אולמרט, שביקש להתמנות לשליחו המיוחד לעניינים המשא ומתן עם סוריה.
טורבוביץ היה איש עסקים פרטי עד שנכנס לתפקיד ראש הסגל בלשכת ראש הממשלה, אהוד אולמרט, ב-2006. תפקידו אותו עזב באוגוסט 2008, בעקבות הודעתו של אולמרט כי לא יתמודד על תפקיד יו"ר קדימה. לאחר התפטרותו ביקש אולמרט למנות את טורבוביץ ליועץ מיוחד בלשכתו ולשליחו המיוחד במשא ומתן עם הסורים. לשם כך נדרש אישור מיוחד של היועץ המשפטי לממשלה, ולכן תוכניתו של אולמרט לא יצא לפועל.
ללשכת ראש הממשלה לקח פחות מחודש להיענות לבקשתינו ולהעביר לנו את הסכם ניגוד העניינים שנחתם עם טורבוביץ עם כניסתו לעבודה בלשכת ראש הממשלה.
התגובה המהירה משמחת במיוחד לאור ניסיון העבר הכאוב: בקשתנו לקבל את הסדרי ניגוד העניינים של דב וייסגלס, מנכ"ל משרד ראש הממשלה בתקופת אריאל שרון, אילן כהן, מנכ"ל משרד הפנים, גדעון בר לב וראש מנהלת ההתנתקות, יונתן בשיא נענתה בשלילה. רק עתירה שהגשנו לבית המשפט גרמה ליועץ המשפטי לממשלה לחזור בו ולפרסם את הסדרי ניגוד העניינים של אישים אלה.
פורסם תחת: אות המופת
תגיות: אהוד אולמרט, לשכת ראש הממשלה, משרד ראש הממשלה, ניגוד עניינים, ניגודי עניינים
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 8 ביולי 2026חשפנו: 667 עובדים עזבו את משרד התחבורה בתקופת מירי רגב
- 8 ביולי 2026חשפנו את נתוני הפשיעה הלאומנית של מחוז ש"י: זינוק של 560% בטרור היהודי
- 3 ביולי 2026נתוני המשטרה: שיא בעליית יהודים להר הבית
- 1 ביולי 2026בדקנו: משלחת המשפיענים של שיקלי עלתה חצי מיליון שקל
- 30 ביוני 2026חשפנו: כמה עלה לנו כנף ציון