"לחשוף נוהל המאפשר למשטרה לעקוב אחר שיחות של עיתונאי ללא צו שופט"
שבעה שופטי בג"ץ יצטרכו להכריע בקרוב האם חוק סדר הדין הפלילי – סמכויות אכיפת נתוני תקשורת, הידוע בכינויו "חוק האח הגדול", פוגע בזכות לפרטיות ובחיסיון החל על עורכי דין ועל עיתונאים, ולכן יש לבטל הוראות הכלולות בו. בסופו של דיון שארך כשעתיים החליטו השופטים דורית ביניש, אליעזר ריבלין, אילה פרוקציה, אדמונד לוי, עדנה ארבל, אסתר חיות וחנן מלצר – לדחות את מתן החלטתם בעתירה ובינתיים הורו למדינה לחשוף תוך 30 יום את הנוהל הפנימי שהוציאה המשטרה הקובע הגבלות על קבלת נתוני תקשורת של בעלי מקצוע כגון עיתונאים.
בעתירה, שהוגשה באפריל 2008 נגד המשטרה, רשות ניירות ערך, רשות ההגבלים העסקיים ורשות המסים, משרד המשפטים וחברות תקשורת, טענה האגודה לזכויות האזרח, באמצעות עו"ד דורי ספיבק, כי חלק מהוראות החוק פוגעות בזכות החוקתית לפרטיות, ועשויות להביא למצב שבו מידע אישי ביותר אודות אזרחים יעבור למחשבי המשטרה ורשויות חוקרות אחרות. על פי החוק, שנכנס לתוקף בסוף יוני שעבר, יכולה המשטרה להקים מאגר מידע או מנוע חיפוש שיכלול את הנתונים הבאים: מספרי טלפון, בהם גם מספרים חסויים, שמות בעלי מנוי ואפשרות לחיפוש לפי שם ולפי מספר, מספרי ברזל של מכשירי הטלפון (המספרים החקוקים במכשיר), ומיפוי אנטנות הטלפונים הניידים.
בנובמבר האחרון הצטרפה לשכת עורכי הדין לעתירה, וטענה באמצעות עו"ד דן חי, כי יש לבטל את סעיף 4 לחוק, המאפשר לרשויות קבלת נתוני תקשורת ללא פנייה מוקדמת לקבלת אישור מבית משפט בנוגע למקרים שבהם המנוי הוא עורך דין
עוד על העתירה:
פורסם תחת: פסיקה
חדשות אחרונות
- 16 בינואר 2025בעקבות עתירת התנועה נחשף – שיעור ההתחסנות נגד נגיף הפפילומה הוא רק 55%
- 3 בינואר 2025התנועה חושפת: אלה שיעורי ההתחסנות ביישובים קטנים בישראל
- 30 בדצמבר 2024התנועה חושפת: חובות המפלגות למדינה מגיעים ל-137 מיליון שקל
- 30 בדצמבר 2024מה נתניהו מסתיר מהציבור על מצבו הבריאותי
- 26 בדצמבר 2024ניצחנו – בית המשפט הורה למשרד החינוך לפרסם את תוכניות גפ"ן בחתך בית ספרי