פרס "ההתנהלות המחפירה בתחום חופש המידע" – לאף.בי.איי
אם איפורמציה היתה נהר, האף.בי.איי היא כנראה סכר. מדיווחי הבולשת הפדרלית לקונגרס עולה כי מדי שנה היא מסרבת לכ-66% מפניות האזרחים למידע על פי החוק. במילים אחרות: שנים מכל שלושה פונים בבקשה למידע נענים בסירוב. מדובר בשיעור הסירובים הגבוה פי חמישה מהמקובל בסוכניות פדרליות אחרות. עוד עולה מהנתונים כי ב-2008 נענו במלואן רק 89 בקשות למידע – כחצי אחוז מסך הבקשות שהוגשו לאף.בי.אי. בסך הכל הוגשו לאף.בי.איי כ-56 אלף בקשות למידע בשנת 2008 מתוכן נענו בשלילה 37 אלף. 13% מהבקשות כ-2,200 בקשות – נענעו חלקית.
לאור הסטטיסטיקה העגומה בתחום מסירת המידע לאזרחים החליט מכון מחקר באוניברסיטת וואשינגטון להעניק לאף.בי.איי את פרס "ההתנהלות המחפירה בתחום חופש המידע" המוענק זו השנה החמישית. בשנים עברו הוענק הפרס למשרד האוצר, לחייל האוויר ולסוכנויות המודיעין בארה"ב.
דובר האף.בי.איי מסר בתגובה כי הסיבה למספר הרב של הסירובים לבקשות מידע נובע מנוהג הנפוץ בקרב אזרחים בחוגים חברתיים מסוימים הפונים לבולשת כדי לברר אם הם מופיעים ברישומיה. לדברי הדובר, הסטטיסטיקה הגרועה של האף.בי.איי נובעת מכך שאין ברשותה מידע על מרבית האזרחים, ולכן בקשותיהם נענות בשלילה.
חדשות אחרונות
- 6 בנובמבר 2025עתרנו נגד משרד הביטחון: מסרב לחשוף כמה כסף הועבר לסיוע הומניטרי בעזה
- 4 בנובמבר 2025המשטרה מסתירה את נתוני הפשיעה לשנת 2025
- 3 בנובמבר 2025מידע מהנהלת בתי המשפט: עלייה חדה בתביעות לשון הרע
- 29 באוקטובר 2025עתרנו נגד המשטרה: מסתירה את נוהל כיתור מפגינים
- 28 באוקטובר 2025החמרה בענישה על עבירות נשק? מידע שחשפנו מראה שלא בדיוק