בקשת חופש המידע חשפה איך גרפו הבנקים בארצות הברית הכנסות של 13 מיליארד דולר מכספי החילוץ הממשלתי
בקשת חופש מידע של סוכנות הידיעות בלומברג הביאה לפרסום של 29 אלף מסמכים השופכים אור על חילוץ הבנקים הגדול ביותר בתולדות ארצות הברית לאחר המשבר ב-2008. במשך שנתיים נאבק הפדרל ריזרב בפרסום הנתונים. בקשת חופש המידע נדונה בבית המשפט העליון שהורה במארס להעביר את המידע המבוקש לבלומברג.
מהפרטים שנחשפים בגיליון ינואר של המגזין "בלומברג מרקטס" מתברר שהבנק הפדרלי לא חשף אילו מהבנקים היו במשבר כה חריף עד כי נדרשו להזרמת כספים בסכום כולל של 1.2 טריליון דולר ב־5 בדצמבר 2008 — יום החילוץ הדרמטי ביותר. בנקאים נמנעו גם מלציין כי נטלו עשרות מיליארדי דולרים בהלוואות חירום בשעה שטענו בפני המשקיעים כי החברות שלהם חסונות. איש גם לא חישב עד עתה כי הבנקים גרפו הכנסות בהיקף כולל של כ־13 מיליארד דולר בזכות ניצול שיעורי הריבית הנמוכים במיוחד שהציע הפד.
לאחר שניצלו מקריסה בזכות החילוץ, בנקאים נלחמו כדי למנוע את חשיפת פרטיו בפני חברי הקונגרס, במקביל לכך שהמחוקקים המשיכו לאשר הזרמות כספים למערכת הפיננסית במטרה למנוע את הקריסה הבאה. לחברי הקונגרס לא היה מושג כי בנק מורגן סטנלי נטל הלוואה מהפד בגובה 107 מיליארד דולר בספטמבר 2008, סכום שיכול היה לכסות עשירית מהמשכנתאות שהיו אז בחדלות פירעון בארה"ב. בשלב מאוחר יותר קיבל הבנק 10 מיליארד דולר מכספי קרן הסיוע של משרד האוצר (TARP), זאת אף ששר האוצר דאז הנרי פולסון אמר כי רק "מוסדות בריאים" זכאים לקבלם.
חדשות אחרונות
- 23 באפריל 2025חשפנו: עלויות הטקס הממלכתי לציון טבח ה-7 באוקטובר – 7.5 מיליון שקל
- 9 באפריל 2025ההסכם המושחר של תוכנית הבנייה מסביב לבית החולים הדסה
- 9 באפריל 2025רגב הבטיחה עמדת שירות בנתב"ג למילואימניקים. בדקנו אם היא קיימה
- 8 באפריל 2025מידע שחשפנו: פירוט החובות וההלוואות של המפלגות
- 7 באפריל 2025למשרד הבריאות אין נתונים עדכניים על היקף ההתאבדויות בישראל