אחרי מאבק שנמשך 4 שנים – ארכיון צה"ל העלה לרשת את דו"חות ועדת אגרנט
ארכיון צה"ל העלה לראשונה לרשת את דו"חות ועדת אגרנט, שחקרה את המחדל שקדם למלחמת יום כיפור, ואת הליקויים בתפקוד צה"ל והדרג המדיני הממונה עליו בימיה הראשונים של בימיה הראשונים של המלחמה. הוועדה הפיקה שלושה דו"חות, שנאגדו לשבעה כרכים. ב-1994, בעקבות עתירה לבג"ץ שדרשה לפרסמם, החליטה הממשלה להתיר עיון בתנאים מגבילים (אי חשיפה של נושאי כוננות, מודיעין, צנעת הפרט וכו') בתוקף צו. כמו כן התיר הצו לעיין בדו"ח עצמו ולא בעבודת ההכנה ובפרוטוקולים שנלוו לעבודת הוועדה.
על פי החלטת ממשלה מ-2005, מונתה ועדה ציבורית בראשות שופט בית המשפט העליון בדימוס פרופ' יצחק אנגלרד לבחינה של חשיפת החומר. הוועדה בדקה את החלקים החסויים בדו"ח המסכם ואישרה את חשיפת כולו, למעט קטעים בודדים. הדו"ח המלא נחשף ב-2006. בהמשך, ועדת אנגרלד המשיכה בבדיקת חומר נוסף ועד היום אישרה לפרסם כ-50 עדויות מתוך הפרוטוקולים.
תג המחיר של דו"ח אגרנט
בנובמבר 2008 ביקשה התנועה לחופש המידע לקבל את החלקים החסויים שהותרו לפרסום. פניית התנועה נענתה במכתב קצר ממנהלת ארכיון צה"ל, מיכל צור: "על פי התעריף הנהוג בארכיון צה"ל ובמערכת הביטחון, נגבה תעריף של 2 שקלים עבור דף סרוק + 5 שקלים עבור דיסק. מאחר שכמות הדפים המבוקשת על ידך היא 2,932, הרי שעליך לשלם 5,869 שקלים".
עתה סוף סוף יוכל הציבור לעיין בדו"ח ללא תשלום, אך נזכיר כי יש עדיין חלקים חסויים שלא פורסמו עד כה לציבור – והם כנראה מעניינים יותר.
בלחץ השב"כ והמוסד – ראש הממשלה האריך ב-20 שנים נוספות את החיסיון על מסמכי ארכיון בני 50 שנה
חיסיון הארכיונים הביטחוניים – טיוח חוקי / מאמר מאת תום שגב ב"הארץ"
פורסם תחת: חדשות
חדשות אחרונות
- 24 בספטמבר 2024בעקבות מאבק התנועה – פורסמו נתוני הפשיעה המעודכנים של המשטרה עד מחצית 2024
- 21 בספטמבר 2024רחלי אדרי בראיון פרידה: "למדינת ישראל יש די.אן.איי של הסתרת מידע"
- 19 בספטמבר 2024עתרנו נגד המשטרה: לחשוף את חוות הדעת הרפואית והמשפטית בנוגע לשימוש בגז פלפל לפיזור הפגנות
- 12 בספטמבר 2024התנועה חושפת את נתוני המשטרה: 981 בני אדם נרצחו בישראל בשש שנים, מתוכם 712 ערבים
- 4 בספטמבר 2024התרעות אמ"ן לפני ה-7.10 – נתניהו מסרב לחשוף אם הוזהר