הממשלה הצהירה: המידע המוחזק בידי הרשויות שייך לאזרחים ויש להנגישו לציבור
החלטת ממשלת ישראל מה-1 באפריל 2012: "ממשלת ישראל מכבדת את חופש המידע ומחויבת לקידום השקיפות והדיווחיות במרחב הציבורי. מתוך כך, תפעל הממשלה לקדם שקיפות ודיווחיות ותנגיש לציבור מידע בעל חשיבות ציבורית, תוך התחשבות בזכויות הפרט ובאינטרסים אחרים. ממשלת ישראל מצהירה כי המידע המוחזק בידי הממשלה הנו משאב ציבורי…ממשלת ישראל תפעל לגיבוש מדיניות בנוגע לשיתוף ציבור בתהליכי תכנון וביצוע מרכזיים בעבודת הממשלה, במטרה לתרום לתהליכי קבלת ההחלטות, לשפר את ביצוע מדיניות הממשלה ולחזק את אמון הציבור במערכות הממשל".
האם בעקבות הצהרת הממשלה בישיבתה השבועית על מחויבות לעקרונות ממשל פתוח החל עידן חדש ביחסים בין הממשלה ואזרחים? האם מעתה לא נצטרך עוד להיאבק על חשיפת נתונים סודיים או פרוטוקולים עלומים? האם נזכה לעיין בשטף נתונים ממאגרי המידע הממשלתיים?
הנה הזדמנות לבחון את ההצהרות האלו במציאות: הבו לנו את הפרוטוקולים של ועדת השרים לענייני חקיקה. זה מאבק שאנו מנהלים כבר שלוש שנים. עד כה ללא הצלחה.
הוועדה המורכבת מ-21 שרים וסגני שרים, ומתכנסת בימי ראשון מדי שבוע. הוועדה מחליטה על עמדת הממשלה בנוגע להצעות חוק פרטיות שמגישים חברי הכנסת. לוועדה כוח רב והחלטותיה חורצות את גורלן של עשרות רבות של הצעות חוק. הוועדה לא מפרסמת פרוטוקולים, ועבודתה מתנהלת בחשיכה. לציבור אין דרך לדעת מה היו עמדות השרים שהוצגו בוועדה, וכיצד הם הצביעו. אין גם דרך לדעת כמה שרים נוכחים בדיוני הוועדה ומי נעדר ממנה. גם הצעות חוק שנועדו להפוך את עבודת הוועדה לשקופה יותר, נדונו בה ובאופן לא מפתיע נדחו על ידה.
הממשלה הבטיחה ממשל פתוח. האם היא גם תקיים – כתבה בהארץ
הודעה לעיתונות של התנועה לחופש המידע, המשמר החברתי והסדנא לידע ציבורי
פורסם תחת: חדשות
חדשות אחרונות
- 9 בדצמבר 2024מידע שקיבלנו ממח"ש: לא הוגשו כתבי אישום בעקבות תלונות מפגינים נגד שוטרים ב-2024
- 5 בדצמבר 2024ממשיכים לעקוב: כמה עלו טיסות השרה סילמן – לארה"ב ואיטליה
- 4 בדצמבר 2024מי נושא בנטל – משרתי מילואים לפי יישובים
- 3 בדצמבר 2024מידע מרשות המסים: היקף הסחורות שנכנסות מירדן
- 29 בנובמבר 2024טיוטה לנצח – השיטה של רשות החברות הממשלתיות להסתיר מידע