מעריב ודה מרקר מדווחים על דרישת התנועה לחשוף את ההסכם עם ערוץ 10
התנועה לחופש המידע פנתה היום למשרד האוצר בבקשה לקבל את ההסדר להצלת ערוץ 10. בבקשתה מתבססת התנועה על חוק חופש המידע, הקובע כי לכל אזרח בישראל זכות לקבל מידע מהרשויות.
בעבר עתרה התנועה לבית המשפט וביקשה לחשוף את כתבי הזיכיון של זכייניות ערוץ 2 קשת ורשת ופנתה לרשות השנייה בדרישה לחשוף את כתב הזיכיון של ערוץ 10.
"ההסכם הזה הוא בעל חשיבות ציבורית גדולה מדי מכדי שייסגר בין האוצר, הערוץ 10 והרשות השנייה", אמר מנכ"ל התנועה רועי פלד, "האוצר והרשות נשאו ונתנו עם הערוץ בשם הציבור ולכן זו זכותו של הציבור לדעת מה נעשה בשמו. זה גם האינטרס של הציבור הרחב וגם אינטרס של קבוצות קטנות יותר בציבור במאים, מפיקים ותסריטאים שהם בעלי עניין בערוץ".
התנועה לחופש המידע פועלת לקידום שקיפות במוסדות ציבוריים, להגברת הפיקוח על פעילותן של רשויות ציבוריות ולעידוד הציבור לעשות שימוש בזכותו למידע.
פורסם תחת: מידע שהשגנו
חדשות אחרונות
- 16 בינואר 2025בעקבות עתירת התנועה נחשף – שיעור ההתחסנות נגד נגיף הפפילומה הוא רק 55%
- 3 בינואר 2025התנועה חושפת: אלה שיעורי ההתחסנות ביישובים קטנים בישראל
- 30 בדצמבר 2024התנועה חושפת: חובות המפלגות למדינה מגיעים ל-137 מיליון שקל
- 30 בדצמבר 2024מה נתניהו מסתיר מהציבור על מצבו הבריאותי
- 26 בדצמבר 2024ניצחנו – בית המשפט הורה למשרד החינוך לפרסם את תוכניות גפ"ן בחתך בית ספרי