בית המשפט דחה את עמדתה הגורפת של המדינה לאיסור מוחלט של פרסום עדויות חוקרי שב"כ
סדק בדלת – סגן נשיא בית המשפט המחוזי בנצרת, השופט יצחק כהן, דחה את עמדתה הגורפת של המדינה שלא לחשוף פרוטוקולי עדויות חוקרי שב"כ בתיק המתנהל בפני הרכבו, אשר במסגרתו מואשמים ארבעה נאשמים, בין היתר, בעבירות של מגע עם סוכן חוץ, קשר לסיוע לאויב במלחמה, עבירות בנשק ועבירות נוספות. זאת, נוכח עקרון פומביות הדיון המהווה עקרון חוקתי.
המדובר בארבעה נאשמים, שניים מתוכם מכפר כנא והשניים האחרים פעילי חמאס תושבי הכפר פוריק שבשומרון. החלטתו של השופט כהן ניתנה בעקבות בקשת הנאשמים ועיתון "הארץ" לעיון בתיק וחשיפת פרוטוקול עדויות חוקרי שב"כ שנשמעו בדלתיים סגורות. מנגד, ב"כ המאשימה התנגדה לבקשה בטענה כי הפרסום עלול להרתיע את חוקרי השב"כ מעדות חופשית ויש בו משום נגיעה לנושאים של שיטות חקירה ונהלי עבודה.
השופט יצחק כהן קבע כי פומביות הדיון מהווה אדני יסוד במדינה מודרנית, נאורה ומתוקנת, לפיכך ונוכח העיקרון החוקתי של פומביות הדיון, הרי שלא ניתן לקבל את עמדתה הגורפת של ב"כ המאשימה באשר לאיסור פרסום מוחלט. השופט ציין כי אסור הפרסום הינו החריג יוצא הדופן ולא הכלל.
השופט הבהיר כי הרכב השופטים בחן את הפרוטוקולים ולא מצא מקום לאיסור גורף. לפיכך החליט כי על ב"כ המאשימה להגיש לבית המשפט תוך 3 ימים את הפרוטוקול ממנו ימחקו הקטעים הרלוונטיים הצריכים חיסיון, תחת איסור פרסום גורף ולמותר לציין כי הנתון במסגרת תעודת החיסיון ימחק וזאת, כדי למנוע פגיעה בשיטות חקירה.
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 20 בספטמבר 2023התנועה עתרה נגד משרד הבריאות: מסרב לפרסם הנחיות
- 18 בספטמבר 2023עניין של 5.3 מיליארד שקל – תאגידים רב־לאומיים מבקשים לשלם 38% פחות מס בישראל
- 18 בספטמבר 2023בניגוד לפסיקת בית המשפט העליון: משרד החינוך לא מפרסם את תוצאות מבחן המיצ"ב
- 15 בספטמבר 2023מעקב הטיסות של התנועה – עלויות הנסיעות של מירי רגב למרוקו וגיאורגיה
- 7 בספטמבר 2023אחרי שניצחנו בבית המשפט – משרד האוצר פרסם את עיקרי הסיכומים התקציביים