בית משפט: חשיפת מסמכים על התנהלותה הפיננסית של יוון – תפגע ביציבות גוש היורו
איך הצליחה יוון להסתיר את חובותיה במשך יותר מעשור ? אזרחי אירופה שחילצו בכספי המסים שלהם את יוון לא יוכלו להיחשף למידע ששופך אור על האופן שבו ניהל הבנק המרכזי ביוון את ענייניה הפיננסיים של המדינה. זאת לאחר שבית המשפט של האיחוד האירופי בלוקסמבורג דחה את עתירת חופש המידע שהגישה סוכנות החדשות בלומברג.
בלומברג תבעה את הבנק המרכזי בדצמבר 2010 וביקשה לחשוף שני מסמכים פנימיים המראים כיצד השתמשה יוון בנגזרים ובמכשירים פיננסיים מורכבים אחרים כדי להסתיר את חובותיה. מנהיגים באירופה האשימו בעבר בנקי השקעות, בהם גולדן סאקס, כי סייעו לממשלת יוון להסתיר את ההיקף העצום של חובותיה במשך שנים עד שנאלצה לבקש סיוע בהיקף של 240 מיליארד יורו. לפי בלומברג, המסמכים שביקשה לחשוף על פי חוק חופש המידע יכלו לשפוך אור על התפקיד שמילא הבנק המרכזי בהסתרת גירעונה של יוון.
בית המשפט של האיחוד האירופי דחה את העתירה וקבע כי גילוי המסמכים עלול להחריף את המשבר הפיננסי בגוש היורו ולהעמיד את מטבע המשותף בסכנה. לדברי בית המשפט גילוי המסמכים נוגד את "ההגנה על אינטרס הציבור בכל קשור למדיניות הכלכלית של האיחוד האירופי ויוון".
חדשות אחרונות
- 28 באוקטובר 2026התנועה לוועדת הבחירות: פרסמו נתונים על הצבעה במעטפות כפולות
- 27 באוקטובר 2026עתרנו לוועדת הבחירות נגד עוצמה יהודית ו"הצל"
- 26 באוקטובר 2026עתרנו לוועדת הבחירות נגד מלוכדים, אבי רבינא והליכוד
- 26 באוקטובר 2026חשפנו: היישובים בהם צה"ל הציב מיגוניות
- 25 באוקטובר 2026הישג לתנועה: סולברג קבע כי שימוש בבוטים וחשבונות פיקטיביים אינו חוקי