דילוג לתוכן העמוד

חדשות

בקשת מידע של התנועה חשפה כמה תעלה רכישת מטוס לנתניהו ולפרס

המידע שקיבלנו מהאוצר – כמה תעלה רכישת מטוס פרטי לראש הממשלה

לידיעה של צבי זרחיה בדה מרקר

עלות רכישת מטוס לראש הממשלה ולנשיא המדינה והסבתו מגיעה לכ-40 מיליון דולר. כלומר, כ-140 מיליון שקל, מתוכם 30 מיליון דולר (כ-105 מיליון שקל) עלות רכישה ו-10 מיליון דולר (כ-35 מיליון שקל) עלות ההסבה. אולם, נתון זה לא כולל את עלות מערכת האבטחה – כך עולה מתשובת האוצר לתנועה לחופש המידע. גורמים כלכליים מעריכים כי עלות מערכת האבטחה עשויה להגיע לעשרות מיליוני שקלים.

עוד צויין כי מבחינה תקציבית, רכישת מטוס מקשה על העמידה ביעד ההוצאה התקציבי כי מדובר בגידול ניכר בהוצאה בשנת הרכישה – בין 140-175 מיליון שקל. לאחר מכן תחול ירידה קטנה בהוצאות התפעול בהיקף של מיליוני שקלים בודדים וחשיפה להוצאות בלתי צפויות.

 לפי נתוני האוצר נדרשות 20-15 שנים להחזר ההוצאה. האוצר ציין כי המשמעות הכלכלית לרכישת המטוס יעודי לרה"מ היא שצפוי שימוש אינטנסיבי במטוס וירידה בכמות הטיסות המסחריות והטיסות במטוסי מנהלים.