משרד החקלאות: העברנו מידע על התקשרויות עם ספקים – אבל התנועה אחראית לתוכן הפרסום
רשימת הספקים שהעביר לנו משרד החקלאות
תשובת התנועה
10 נובמבר 2014
חנאן טוחי, עו"ד
ע.ר. ליועצת המשפטית
משרד החקלאות
שלום רב,
הנדון: מכתבכם בעניין מידע אודות התקשרויות עם ספקים
סימוכין: מכתבכם מיום 9 בנובמבר 2014
קראתי בעיון רב (ומספר פעמים) את מכתבכם שבסימוכין, ועדין אני מתקשה להבין את טענתכם. הייתכן והמשרד מאשים את התנועה לחופש המידע בעיוות המידע שנמסר אודות הספקים? הייתכן והמשרד מטיל את האחריות על תוכן המידע שהתפרסם על התנועה לחופש המידע?
ממכתבכם עולה שאינכם יודעים כיצד התנועה לחופש המידע עובדת או את מטרתה, ואף לא טרחתם לברר זאת טרם שליחת המכתב המאשים. לפיכך לפניכם הסבר קצר, התנועה מגישה עשרות בקשות חופש מידע בשנה למגוון רשויות. את המידע שמקבלת התנועה היא מעלה כמות שהוא, לאתר התנועה. התנועה לא נוגעת, משנה או מעוותת את המידע כפי שזה התקבל אצלה. יתרה מכך, במידע שהגיע בעניין הספקים (מכלל המשרדים) התנועה אף לא דיבררה את הנושא ולא עשתה דבר מעבר להעלאת המידע לאתר התנועה ממנו שאבו העיתונאים את הנתונים. כלומר, אם אכן נפלה טעות במידע שנמסר מטעם המשרד אין לו אלא להלין על עצמו.
למרות שמדובר בדברים שהם מובנים מעליהם, ההסבר המפורט שניתן במכתבי זה אמור להבהיר למשרד מדוע אין ולא יהיה שום הודעה על תיקון טעות מטעם התנועה של המידע שנשלח. בלתי מתקבל על הדעת, שהמשרד דורש שהתנועה תתקן מידע שהוא עצמו, ככל הנראה שלח כשגוי. מן הראוי היה, בטרם שליחת מכתב זה, שנציגי המשרד יכנסו לאתר התנועה וילמדו בעצמם כיצד מפרסמת התנועה את המידע שנמסר לה (כאמור, בדיוק כפי שהתקבל) לפני שנשלח המכתב רווי ההאשמות. הטענה לפיה התנועה אחראית בדרך כלשהי לאופן שבו מתפרסם המידע שהרשות בוחרת למסור היא מופרכת, מקוממת ובלתי ראויה.
כל שנותר הוא, לקוות, שבעתיד, המשרד יבדוק היטב את התנהלותו בטרם יפנה אצבע מאשימה ומאיימת. יתרה מכך, טוב יעשה המשרד אם יפרסם באופן יזום, בשליטתו ובאתרו את המידע המבוקש מבלי שגורם כלשהו יצטרך לבקש אותו. כך ללא ספק ימנעו טעויות כאלה ואחרות בעתיד.
בברכה
אלונה וינוגרד, עו"ד
מנכ"לית
העתק:
מר רמי כהן – מנכ"ל משרד החקלאות ופיתוח הכפר
גב' אפרת אביאני – היועצת המשפטית למשרד החקלאות ופיתוח הכפר
מר אילן ישראל – הממונה על חוק חופש המידע, משרד החקלאות ופיתוח הכפר
גב' דפנה יוריסטה – דוברת וממונה על יחסי ציבור, משרד החקלאות ופיתוח הכפר
קבצים מצורפים
חדשות אחרונות
- 20 בספטמבר 2023התנועה עתרה נגד משרד הבריאות: מסרב לפרסם הנחיות
- 18 בספטמבר 2023עניין של 5.3 מיליארד שקל – תאגידים רב־לאומיים מבקשים לשלם 38% פחות מס בישראל
- 18 בספטמבר 2023בניגוד לפסיקת בית המשפט העליון: משרד החינוך לא מפרסם את תוצאות מבחן המיצ"ב
- 15 בספטמבר 2023מעקב הטיסות של התנועה – עלויות הנסיעות של מירי רגב למרוקו וגיאורגיה
- 7 בספטמבר 2023אחרי שניצחנו בבית המשפט – משרד האוצר פרסם את עיקרי הסיכומים התקציביים