משטרה-טורס: התנועה חושפת לאן טסו המפכ"ל והניצבים וכמה זה עלה
הנתונים שקיבלנו מהמשטרה:
משטרת ישראל הוציאה כ-850 אלף שקלים על טיסותיו של מפכ"ל המשטרה היוצא, יוחנן דנינו, ומשלחתו במהלך הקדנציה שלו בין השנים 2015-2012. דנינו טס לחו"ל במהלך הקדנציה לא פחות מ-12 פעמים, כאשר כמעט בכל המקרים התלוותה אליו גם משלחת של קצינים. טיסותיו של דנינו הן היקרות ביותר. כך למשל, טיסתו לניו יורק בשנת 2013 לכנס ה-FBI, עלתה למשלם המסים 185,114 שקל. כנס המפכ"לים בסן פרנסיסקו ממנו לא מיהר דנינו לחזור לאחר שנודע על חטיפת שלושת הנערים בקיץ 2014, עלתה למשטרה 82,293 שקלים. הנתונים מראים כי דנינו הקפיד לצרף למשלחותיו את מקורביו, ביניהם גם ניצב-משנה יואב תלם, קצין בכיר ביאחב"ל שהצטרף לדנינו לשתי משלחות לפחות. סך הכול, משלחותיו של דנינו עלו למשטרה החל משנת 2012 ועד היום 852,241 שקלים פלוס משלחת בעלות של 9,824 דולר.
לדברי עו"ד עינת הורביץ, מנכ"לית התנועה לחופש המידע, "מידע אודות נסיעות בכירי המשטרה, או כל ארגון ציבורי אחר, מאפשר דיון ציבורי אודות השימוש בכספי ציבור. חיוני שהציבור יקבל מידע על התנהלות הסגל הבכיר במשטרה דווקא בנושאים שאינם נוגעים לעבודת השיטור עצמה שכן לטווח הארוך הדבר יחזק את אמון הציבור בארגון חשוב זה. ראוי שבעתיד מידע זה יופץ לציבור באופן יזום ויעמוד לשיפוטו".
עוד עולה מהנתונים כי שיאן הטיסות מבין הניצבים המכהנים הוא מפקד מג"ב, ניצב עמוס יעקב, שטס חמש פעמים. בין השאר טס יעקב למשך חמישה ימים לפאריז, לערב הצדעה שנתי ליחידה. את הטיסה מימן הוועד למען החייל. יעקב גם טס לביקור מקצועי בסין על רקע שיתוף הפעולה בין שני מטות המשטרה. יעקב טס לסין פעמיים, ב-2013 ו-2014. בנוסף, הוא הוביל את המשלחת השנתית "עדים במדים" לפולין בשנת 2014.
אחריו ברשימה נמצא ראש אג"ת (אגף תכנון לוגיסטי), ניצב דני חן, עם ארבע טיסות לחו"ל. השתתף בביקור מקצועי במשטרות גרמניה והולנד, ביקור בן שישה ימים, שעלותו 41,214 שקלים מקופת המשטרה. המשטרה אף הטיסה באפריל האחרון את דני חן לשבוע לסינגפור, שם השתתף בתערוכה טכנולוגית בינלאומית של האינטרפול בעלות של 67 אלף שקל. ניצב חן אף הוביל פעמיים משלחות "עדים במדים" של המשטרה בשנים 2012 ו-2014. טיסותיו של חן היו היקרות ביותר מבין הטיסות של הניצבים.
הבאים ברשימה הם ראש אגף החקירות והמודיעין במשטרה, ניצב מני יצחקי, ראש אגף התנועה הנוכחי וראש אגף משאבי אנוש לשעבר, ניצב ירון בארי, הסמפכ"ל לשעבר ניצב בדימוס ישראל יצחק, וראש אגף החקירות והמודיעין לשעבר, ניצב יואב סגלוביץ'. המשטרה הטיסה אותם לחו"ל שלוש פעמים במהלך הקדנציה של דנינו.
פורסם תחת: המשרד לבטחון פנים, חדשות, משטרת ישראל
חדשות אחרונות
- 25 במרץ 2025נתונים שחשפנו – ציוני בחינות הבגרות של בתי הספר בישראל ל-2022-2023
- 16 במרץ 2025חשיפה: המשטרה מוציאה מיליוני שקלים על כיתור מפגינים
- 12 במרץ 2025המדינה מימנה לחברי הכנסת הוצאת משפט בסך 250 אלף שקל
- 5 במרץ 2025מידע שקיבלנו: יו"ר הכנסת אמיר אוחנה שילם 128 אלף שקל לכותבי נאומים
- 4 במרץ 2025דוחות משטרת התנועה נחשפים: אלה העבירות שהיא אוכפת